Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 10 με τίτλο :


«Σαμαράς – Γιούνκερ: Συγκλίνουσες απόψεις για έξοδο από την κρίση»


Ευρωομόλογο, ρευστότητα και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους με μείωση του επιτοκίου είναι το τρίπτυχο που θα υποστηρίξει ο Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, στη Φρανκφούρτη. Αυτές τις λύσεις υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν. Δ. και κατά χθεσινό τετ α τετ (το δεύτερο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα) με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην Αθήνα, σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη, καθώς και οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. «Είχα την ευκαιρία, για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, να συναντηθώ με τον πρόεδρο του Eurogroup και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, τον κ. Γιούνκερ», δήλωσε ο κ. Σαμαράς. «Συμφωνούμε με τον κ. Γιούνκερ στην έκδοση ευρωομολόγου. Συμφωνούμε στην ανάγκη της επιμήκυνσης και της μείωσης του επιτοκίου δανεισμού. Και συμπίπτουμε με τον κ. Γιούνκερ στην ανάγκη της ανάπτυξης , ώστε να μπορέσουμε,, με τρόπο υγιή και βιώσιμο, να εξυπηρετήσουμε το ελληνικό δημόσιο χρέος». Τις θέσεις της Ν. Δ. θα υπογραμμίσει ο πρόεδρος της Ν. Δ. και κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν – Κλοντ Τρισέ στη Φρανκφούρτη. Ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει στ ην ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας, η οποία όμως από μόνη της, όπως αναφέρει, δεν μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. θα επισημάνει ότι απαιτούνται άμεσα αντισταθμιστικά μέτρα χαμηλού ή μηδενικού κόστους, που θα τονώσουν αρχικά την ενεργό ζήτηση, θα βελτιώσουν τις προσδοκίες του ιδιωτικού τομέα και θα οδηγήσουν την οικονομία σε γρήγορη ανάκαμψη. Ο κ. Σαμαράς θα τονίσει την ανάγκη επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, χωρίς όμως τη λήψη πρόσθετων μέτρων… (Το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ » της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 8 με τίτλο :


«Στο πλευρό των γιατρών – Η Ν. Δ. δεν θα ψηφίσει το Ν/Σ για την υγεία»


Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να μην ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για την Υγεία στην Ολομέλεια της Βουλής, εξέφρασε το πρωί, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους έξι ιατρικών ενώσεων, ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. αφού άκουσε τις θέσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των ιατρικών ενώσεων, διετύπωσε τις απόψεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωστοποιώντας ότι επί της αρχής θα καταψηφίσει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Κατά την αναχώρησή τους από τα γραφεία της Ν. Δ. ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης, δήλωσε ότι οι γιατροί βρήκαν ανταπόκριση. «Έγινε αντιληπτό από τον πρόεδρο της Ν. Δ. τι ακριβώς θέλουν ο υγειονομικός κλάδος και οι ασφαλισμένοι πολίτες και είμαστε σίγουροι ότι μέσα από αυτή τη συμμετοχή και τη βούληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαζί με τα άλλα κόμματα, θα καταλάβει και η κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει». Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Στάθης Τσούκαλος εξέφρασε την άποψη πως αν το νομοσχέδιο αυτό γίνει νόμος θα περικόψει την περίθαλψη ασφαλισμένων και ανασφάλιστων που είναι όλοι άνεργοι… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 15 με τίτλο :


«Η δράση της ΟΝΝΕΔ στην περιφέρεια είναι η αιχμή του δόρατος της Ν. Δ»


Η πεποίθηση ότι η Ν. Δ. σύντομα θα κληθεί από τον ελληνικό λαό να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας κυριαρχεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν οι ΟΝΝΕΔίτες για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. ΣΕ ολόκληρη την Ελλάδα οι νεολαίοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την επαναφορά της Ν. Δ. στην εξουσία , επιχειρούν – και μέσω των συγκεκριμένων εκδηλώσεων- να περάσουν πολιτικά μηνύματα ενημερώνοντας όχι μόνο τα μέλη τους αλλά και την κοινωνία γενικότερα. Οι προσπάθειες αυτές, τυγχάνουν θερμής υποδοχής από τις τοπικές κοινωνίες, υποστηρίζονται και ενθαρρύνονται και από τους βουλευτές των νομών και τα κομματικά στελέχη…. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 10:
«»
Η «πόλις» έχει αρχίσει να κόβεται στα δύο. Μας μιλούν πλέον σαν να είμαστε δούλοι- θέλουν «συμβάσεις μιας ημέρας», «απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις», θέλουν τις κόρες μας στο χαρέμι τους, τους γιους μας στη δούλεψή τους, γιουσουφάκια. Αυτοί που λήστεψαν τη χώρα, αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, θέλουν τώρα, με εργαλείο την ακροδεξιά κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου να έχουν να διαθέτουν και να κατέχουν ανθρώπους των 500 Ευρώ. Μας μιλούν με φερέφωνα (όπως άλλοτε με τα κατοχικά μεγάφωνα) τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους…. (συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: