Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Υστέρηση για τα έσοδα του Προϋπολογισμού

Τρίτος συνεχόμενος μήνας με τα έσοδα του Προϋπολογισμού να αποκλίνουν από τον προβλεπόμενο στό-χο. Μήνα με το μήνα, τα έσοδα «κατακρημνίζονται» ως αποτέλεσμα μιας συρρικνωμένης οικονομίας που δημιουργήθηκε από την εφαρμογή μιας αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής.


Η υστέρηση -στα προβλεπόμενα από τον Προϋπολογισμό του 2011- καθαρά έσοδα του τριμήνου Ιανουα-ρίου – Μαρτίου 2011, αγγίζει τα 1,38 δισ. (μείωση 11 %), ενώ η μείωση των εσόδων για το 1ο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 αγγίζει το 8,1 % ή 973 εκατ. ευρώ.


Τα Καθαρά Έσοδα για το μήνα Μάρτιο ανήλθαν στα 3.164 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το 2011 προβλέπονταν να ανέλθουν στα 3.685 εκατ. ευρώ.


Δηλαδή, παρατηρείται σημαντική απόκλιση από τον προβλεπόμενο στόχο των καθαρών εσόδων για το μήνα Μάρτιο κατά 14,1 % ή 521 εκατ. ευρώ.


Αποτελεί μέγιστη πολιτική υποκρισία, η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει, με διάφορα λογιστικά τεχνάσματα (αυξημένα έσοδα ΠΔΕ) και αστείες δικαιολογίες, ότι τα έσοδα του 1ου τριμήνου του 2011 κι-νούνται εντός των προβλεπόμενων στόχων του Προϋπολογισμού, καθώς τα επίσημα στοιχεία τη διαψεύ-δουν πανηγυρικά.


Υποτιμά τη νοημοσύνη όλων, όταν τη μια μέρα δηλώνει ότι οι στόχοι του Προϋπολογισμού επιτυγχάνονται και την άλλη αναμένεται να ανακοινώσει νέα επαχθή φορολογικά μέτρα.


Η κυβέρνηση, θα πρέπει επιτέλους να λάβει σοβαρά υπόψη της τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, καθώς και τους κρίσιμους δείκτες που μαρτυρούν το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.


Ας προχωρήσει έστω και τώρα, στη λήψη των απαραίτητων αναπτυξιακών μέτρων που θα αναχαιτίσουν τον οικονομικά τραγικό κατήφορο της εθνικής μας οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: