Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Επειδή γίνονται παρεξηγήσεις από όσους δεν γνωρίζουν ή από όσους δεν κάνουν τον κόπο να πληροφορηθούν, για το τι περνάει και τι όχι από τη Βουλή και από την Ευρωβουλή.



Επισημαίνονται τα εξής:


Πρώτον: Η δέσμη των 6 νομοθετικών προτάσεων για την Οικονομική Διακυβέρνηση "πάει" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα δε νομοθετήματα θα πρέπει να θεσπιστούν τον Ιούνιο του 2011.


Δεύτερον: Το Σύμφωνο για το Ευρώ + υπεγράφη από 23 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Είναι διακυβερνητική απόφαση και δεν "πηγαίνει" στα Εθνικά Κοινοβούλια.


Τα συμμετέχοντα κράτη - μέλη δεσμεύονται να καταθέσουν τις δράσεις για την επίτευξη των στόχων του Συμφώνου στα Προγράμματα Σταθερότητας και Σύγκλισης και στα Εθνικά Προγράμματα Μεταρρυθμίσεων που θα υποβληθούν και θα αξιολογηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου.


Τρίτον: Οι συμφωνίες για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και των


τροποποιήσεων της συμφωνίας του προσωρινού, θα πρέπει, σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, να υπογραφούν πριν από το τέλος του Ιουνίου του 2011.


Οι αλλαγές του Προσωρινού πρέπει να εγκριθούν άμεσα μετά τον Ιούνιο από τα κράτη-μέλη καθώς θα ισχύουν από τώρα. Για τον Μόνιμο χρειάζεται αναθεώρηση της Συνθήκης με τη διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα.


Τα κράτη - μέλη πρέπει να κινήσουν τις εθνικές διαδικασίες έγκρισης του μέχρι το τέλος του 2012, ώστε να τεθεί η συμφωνία σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: