Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΧΛΙΑΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΧΑΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΕΚΔΟΣΗ ΕΓΕΔ

Σε υποτονικό κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση της Τρίτης στο Χ.Α. καθώς, παρά τα κέρδη 0,97% και την «επιστροφή» του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 1.500 μονάδες, η συναλλακτική δραστηριότητα και ο τζίρος παρέμειναν σε απογοητευτικά χαμηλά επίπεδα.



Στον FTSE20 ξεχώρισαν τα κέρδη άνω του 6% για τη μετοχή του Τ.Τ., καθώς και η άνοδος των MIG, Τιτάν και OTE σε ποσοστό 4,05%, 3,98% και 3,732% αντίστοιχα, ωστόσο ο δείκτης των τραπεζών μετά από διακύμανση εύρους 55 μονάδων δεν κατάφερε να διατηρήσει τα ενδοσυνεδριακά κέρδη έως και 2,55%, αν και ανέκαμψε από απώλειες 2,00% στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών.


Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας εντόκων γραμματίων του Δημοσίου έτυχε επίσης… «ψυχρής υποδοχής», παρά την υπερκάλυψη και παρά το γεγονός ότι η αύξηση του επιτοκίου ήταν μάλλον «συγκρατημένη», με δεδομένα τα νέα αρνητικά στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας για το έλλειμμα του 2010 και για την πορεία των εσόδων του Δημοσίου.


Αναλυτές σχολιάζουν ότι η συνεχιζόμενες αναφορές αναλυτών αλλά και αξιωματούχων σε σενάρια αναφορικά με το ελληνικό χρέος έχουν ενισχύσει κατακόρυφα την αποστροφή ανάληψης ρίσκου, ενώ η Kyprou Securities σχολίαζε σήμερα στο πρωινό της δελτίο ότι στα τρέχοντα επίπεδα τιμών σταδιακά και αργά θα μπορούσαν να «χτίσουν» κάποιες μικρές θέσεις στο Χ.Α. επενδυτές με διάθεση ανάληψης ρίσκου υψηλότερη του μέσου όρου.


«Το επενδυτικό κλίμα παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο» ανέφερε από την πλευρά της η Eurobank Securities, κάνοντας λόγο για απουσία οποιασδήποτε ειδησεογραφίας που θα μπορούσε να «κινήσει» την αγορά, που διατηρεί το Χ.Α. στα τρέχοντα επίπεδα και το συναλλακτικό όγκο χαμηλό.


Από την πλευρά της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «το ρευστό περιβάλλον επιβαρύνεται και από την αρνητική φημολογία που αφορά τα νέα μέτρα, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη, προκειμένου να καλυφθεί η απόκλιση από τους στόχους του προϋπολογισμού κατά το α’ τρίμηνο του έτους». Και προσέθεσε ότι «γενικά μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας ο μόνος καταλύτης που μπορεί να δώσει κάποια διαφορετική κατεύθυνση στις μετοχές είναι η ανακοίνωση των αποκρατικοποιήσεων την Παρασκευή, όπου όμως η αγορά αναμένει σαφές χρονοδιάγραμμα και σχέδιο πώλησης καθώς ήδη ως είδηση η εν λόγω εξέλιξη έχει υποστεί αρκετή φθορά».


Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,97% στις 1.506,25 μονάδες, μετά από διακύμανση 2,52%. Την Τρίτη διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 18,72 εκατ. τεμαχίων, αξίας 71,95 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 68 μετοχές ενισχύθηκαν, 67 υποχώρησαν και 147 διατηρήθηκαν αμετάβλητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: