Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη “Rantar” » του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 10 με τίτλο :


«Αναστάσιμο μήνυμα Σαμαρά για έξοδο από την κρίση»


Μ ε στοίχημα να επιστρέψουν η ελπίδα και η αυτοπεποίθηση στους πολίτες, η Νέα Δημοκρατία προσθέτει τις τελευταίες λεπτομέρειες στην εναλλακτική πρόταση που θα παρουσιάσει στις 9 Μαΐου στο Ζάππειο-ΙΙ. Ο Αντώνης Σαμαράς, στο μήνυμά του τις άγιες ημέρες του Πάσχα, επικεντρώθηκε στους στόχους του επικαιροποιημένου προγράμματος που βασίζεται σε εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές λύσεις για την έξοδο της χώρας από την ύφεση. Από τον Άγιο Γεώργιο Ναυπλίου όπου παρακολούθησε την αναστάσιμη λειτουργία ο πρόεδρος της Ν. Δ. έδωσε το στίγμα της πολιτικής του: «Ο θρίαμβος της Ανάστασης φέρνει την ελπίδα, που δεν είναι γραμμένη πάνω στην άμμο ή στον αέρα, αλλά είναι δεμένη στο στέρεο βράχο του ρεαλισμού , της αυτοπεποίθησης και της ευθύνης». Στη δύσκολη συγκυρία, αναφέρθηκε και την Κυριακή του Πάσχα, κατά την επίσκεψή του στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολή, όπου αντάλλαξε ευχές με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων μας Δυνάμεων: «Στα μάτια των νέων παιδιών βλέπω την αγωνία για το μέλλον τους, αλλά βλέπω και τη δική μας ευθύνη να τους δώσουμε χειροπιαστή, όχι θεωρητική, ελπίδα. Ελπίδα η οποία θα είναι εφαρμόσιμη, ώστε να ξαναποκτήσουν αυτοπεποίθηση για το αύριο. Σε κάθε σπίτι εύχομαι, πραγματικά, να ξαναέρθει η αισιοδοξία. Με τη δύναμη του Θεού όλα θα πάνε καλά», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Στη Νέα Δημοκρατία, προετοιμάζονται πυρετωδώς για την εκδήλωση στο Ζάππειο ΙΙ, όπου ο πρόεδρος του κόμματος θα «ανοίξει τα χαρτιά του» παρουσιάζοντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμά του για την Οικονομία. Όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του, η εναλλακτική πρόταση θα είναι πλήρως κοστολογημένη και θα παρουσιάζονται προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και λύσεις που θα αφορούν όλους τους πολίτες: επιχειρηματίες, εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νοικοκυριά, ενώ έμφαση θα δίνεται στην ανάπτυξη. (το άρθρο συνεχίζεται με αναλυτικά στοιχεία για το πρόγραμμα της εξόδου από την κρίση από τον πρόεδρο της Ν. Δ. κ Αντώνη Σαμαρά)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ.6-7 με τίτλο :


«Ο Γιώργος φοβήθηκε τον….Επιτάφιο!»


Εξαφανισμένοι από…προσώπου γης ήταν φέτος το Πάσχα οι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη, ενώ ακόμα και όσοι έδωσαν το «παρών» στην περιφορά του Επιταφίου και την Ανάσταση το έκαναν υπό προστασία για την αποφυγή των….αποδοκιμασιών. Παρά τα δρακόντεια μέτρα που είχαν ληφθεί σε ειδικό σχεδιασμό της Αστυνομίας πάντως, σε αρκετές περιπτώσεις εκδηλώθηκαν έντονα γιουχαΐσματα. Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου πέρασε τις πενθήμερες διακοπές του στην Ύδρα, κρατώντας κρυφό το πρόγραμμά του και μετακινούμενος υπό πλήρη μυστικότητα. Ο φόβος των αποδοκιμασιών, τον έκανε να μην παρακολουθήσει την ακολουθία του Επιταφίου στον μητροπολιτικό ναό, αλά στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, πράγμα που έγινε γνωστό στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή. Ο κ. Παπανδρέου παρακολούθησε την τελετή της Αναστάσεως στον μητροπολιτικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου μαζί με την σύζυγό του Άντα, την κόρη τους Μαργαρίτα και τον αδελφό του Αντρίκο με τη σύζυγό του Μαριάνθη. Όσο για τα μέτρα ασφαλείας, ήταν ιδιαίτερα αυξημένα, με τρεις άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας να είναι συνεχώς δίπλα του. «Αχώριστος σύντροφος» του κ. Παπανδρέου (ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα χθες το απόγευμα) όλες αυτές τις ημέρες ήταν το νέο κίτρινο κανό του, το οποίο αγόρασε πρόσφατα εν όψει της θερινής περιόδου. ΟΙ κάτοικοι και επισκέπτες της Ύδρας είδαν μάλιστα σκάφος του Λιμενικού (!) να μεταφέρει το πρωθυπουργικό κανό για να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει ο κ. Παπανδρέου…. (το άρθρο συνεχίζεται )


«ΖΟΟΜ»» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 2:


Σε ετοιμότητα ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς να βρίσκεται ο κομματικός μηχανισμός καθώς δεν αποκλείει να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Μάλιστα τον Μάιο θα ξεκινήσει και περιοδείες – εξόρμηση σε ολόκληρη την Ελλάδα προκειμένου να παρουσιάσει ο ίδιος το ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα της Ν. Δ. για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Μάλιστα το πρόγραμμα αυτό θα παρουσιάσει στις αρχές του άλλου μήνα και στο Ζάππειο.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 7 με τίτλο :


«Στην τελική ευθεία το οικονομικό σχέδιο της Ν. Δ.»


Έτοιμος απέναντι σε οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη θέλει να είναι ο πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μετά την ολιγοήμερη ανάπαυλα του Πάσχα επιστρέφει στο βαρύ πρόγραμμά του και ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του. Αυτή η εβδομάδα απαιτεί πολλή δουλειά από τον ίδιο και το οικονομικό επιτελείο της Ν. Δ., καθώς οριστικοποιείται η ανανεωμένη πρόταση της Ν. Δ. για την οικονομία και η οποία θα παρουσιαστεί στις πρώτες 10 ημέρες του Μαΐου, με πιο πιθανή ημερομηνία την 9η Μαΐου. Μια ημέρα συμβολική, καθώς είναι η επέτειος της πρώτης ημέρας της ειρήνης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχει ανακηρυχθεί ως ημέρα της αντιφασιστικής νίκης. Το «Ζάππειο 2», όπως ονομάζουν το οικονομικό σχέδιο της Ν. Δ., για την έξοδο από την κρίση, εκτιμούν στην ηγεσία της Ν. Δ. ότι είναι ένα όπλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο θα αντικρούσει το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Στη Συγγρού κατέληξαν στην εκτίμηση ότι είναι προτιμότερο να παρουσιάσουν το οικονομικό τους πρόγραμμα με συγκεκριμένες λύσεις πριν από την εξειδίκευση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος της κυβέρνησης, ώστε να υπάρχει αντιπαραβολή μεταξύ αυτών των δύο και να αναδείξει ως εναλλακτική δύναμη τη Ν. Δ. (το άρθρο συνεχίζεται)


Δεν υπάρχουν σχόλια: