Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

"Όσοι υποθάλπουν την αδιαλλαξία της FYROM, την απο-μακρύνουν από την Ευρώπη"

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ, το ψήφισμα για την Έκθεση Προόδου της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) για το 2010, παρά την υπερψήφιση πολλών εκ των τροπολογιών που είχαν κατατεθεί εκ μέρους τους στο τελικό κείμενο της έκθεσης.


Ο λόγος της καταψήφισης είναι, ότι ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), μετά από αίτημα της κας Γιαννάκου, ζήτησε με προφορική τροπολογία στην αρχή της ψηφοφορίας να απαλειφθούν όλες οι αναφο-ρές σε "Μακεδονία" και "Μακεδονικές αρχές" οπουδήποτε και εάν βρισκόταν στην έκθεση ή σε υποβλη-θείσες τροπολογίες, η Ομάδα των Φιλελευθέρων αρνήθηκε την αποδοχή του εν λόγω αιτήματος, με αποτέ-λεσμα να παραμείνουν κάποιες αναφορές στο μη αναγνωρισμένο από τα Ηνωμένα Έθνη όνομα της γειτο-νικής χώρας.


Η επικεφαλής της Ομάδος των ευρωβουλευτών της ΝΔ κα Μαριέττα Γιαννάκου δήλωσε μετά το πέρας της ψηφοφορίας τα εξής: "Είναι λυπηρό ότι το αυτονόητο δεν γίνεται αντιληπτό, παρά τις προσπάθειες που καταβάλουμε συνεχώς. Σήμερα, λόγω της άρνησης μιας πολιτικής ομάδος αναγκαστήκαμε να καταψηφί-σουμε μια έκθεση, που κατά τα αλλά περιέχει αρκετές επικρίσεις για την κατάσταση στην γειτονική χώρα και την καθυστέρηση της προσαρμογής στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Είναι προφανές ότι όσοι με διάφορους τρόπους συμβάλλουν στην αδιαλλαξία της FYROM, δεν την βοηθούν καθόλου να πορευθεί προς την Ευ-ρώπη. Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ θα επανέλθουν κατά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια, ευελπιστώντας ότι το αυτονόητο θα επικρατήσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: