Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ παρήγγειλε, το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε…

- Η σύμβαση που ο Άκης Τσοχατζόπουλος εισηγήθηκε και το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε είναι λεόντειος για το ελληνικό δημόσιο. Έδεσε τη χώρα για δεκαετίες.


- Η Νέα Δημοκρατία ήδη από το 1998 ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε τη σκανδαλώδη αυτή προσπάθεια του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως και τη σύμβαση που υπογράφηκε.


- Σύμφωνα με τη δικογραφία αλλά και τα στοιχεία της Γερμανικής Δικαιοσύνης και σ’ αυτή την υπόθε-ση εμφανίζονται οι «γνωστοί-άγνωστοι» λογαριασμοί, εταιρείες και πρόσωπα που- κατά σύμπτωση- πρω-ταγωνιστούσαν ή συμμετείχαν και στις υποθέσεις TOR και SIEMENS.


- Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ως Υπουργός Άμυνας και το ΚΥΣΕΑ της εποχής εκείνης –σύμφωνα με τη δικογραφία- δεν προστάτευσαν την μυστικότητα των αποφάσεων πριν καν ληφθούν! Με άλλα λόγια η HDW γνώριζε τις αποφάσεις πριν καν ληφθούν. Αυτό συνιστά παραβίαση μυστικών της Πολιτείας- κατα-σκοπεία, αδίκημα που τιμωρείται με 20ετή κάθειρξη.


- Αντιλαμβανόμαστε την προσωπική πίκρα του Άκη Τσοχατζόπουλου. Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρ’ ολί-γον να τον εκλέξει πρωθυπουργό το 1996, σήμερα τον παραπέμπει στη Δικαιοσύνη και μάλιστα με αδική-ματα που τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη.


- Το ΠΑΣΟΚ παρήγγειλε, το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε αυτά τα υποβρύχια.


- Η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε τη λεόντειο αυτή σύμβαση, ως κυβέρ-νηση προστάτευσε στο ακέραιο το εθνικό και δημόσιο συμφέρον.


- Όσοι υποκριτικά μιλάνε για «γαλαζο-πράσινο» σκάνδαλο ας μας εξηγήσουν: τα υποβρύχια είχαν ή δεν είχαν τεχνικά προβλήματα; Καλώς ή κακώς δεν τα παρέλαβαν ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης; Ας μας εξηγήσουν όμως γιατί επί κυβερνήσεων της ΝΔ κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή, πιέζοντας για την παραλαβή των υποβρυχίων; Μήπως και σε αυτή την περίπτωση έδρασαν ως ΛΑγΟΣ;


- Η Νέα Δημοκρατία πρώτη ζήτησε να διερευνηθεί η σκοτεινή αυτή ιστορία από την πρώτη στιγμή της υπογραφής της σύμβασης μέχρι και σήμερα, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας η αρμόδια επιτροπή της Βουλής να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: