Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα. Έτοιμοι για εκλογές στη Ν. Δ. αν επιμείνει ο πρωθυπουργός»


Ξεκάθαρη θέση όσον αφορά το τι θα πράξει η Ν.Δ. στη Βουλή όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας για το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης έχει διαμορφώσει η Ν. Δ., με τον Αντώνη Σαμαρά να καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε εκβιαστικές κινήσεις, ζητώντας ενισχυμένη πλειοψηφία γιατί θα λάβει την απάντηση που της αξίζει. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ουσιαστικά κλείνει κάθε περιθώριο συναίνεσης στην πολιτική των σκληρών μέτρων και του Μνημονίου, ακόμα και αν αυτό σημαίνει την πτώχευση της κυβέρνησης και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της Ν. Δ., δηλώνει έτοιμος για τον ενδεχόμενο των εκλογών, ζητεί και εκτιμά πως το κόμμα του θα καταφέρει να έχει μια ξεκάθαρη λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμά του και τονίζει πως, αν η κυβέρνηση ζητήσει να περάσει με αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων από τη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμά της, η Ν. Δ. δεν πρόκειται να υποκύψει στον εκβιασμό αυτό. «Εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε περισσότερα λουκέτα, περισσότερη ανεργία και περισσότερη ύφεση. Για να πιάσουν τόπο οι θυσίες που έγιναν ήδη πρέπει να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας. Χωρίς ανάκαμψη, όσα μέτρα και αν πάρει η κυβέρνηση, θα βρεθούμε σε βαθιά κρίση. Και εμείς αυτό δεν πρόκειται να το ψηφίσουμε. Ούτε πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Αν θέλει να δοκιμάσει η κυβέρνηση, θα καταλάβει ότι δεν μπλοφάρουμε», τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν το κλείσιμο της ψαλίδας με το ΠΑΣΟΚ, έχουν φέρει χαμόγελα στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία και βλέπει πλέον ορατό το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα να περάσει μπροστά στις προτιμήσεις των πολιτών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε δημοσκόπηση της KAPPA RESEARCH για το «Βήμα της Κυριακής», η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ έχει μειωθεί στο 1,6% με τη Ν. Δ. να συγκεντρώνει το 20,1%, έναντι 21,7% του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό μάλιστα την ώρα που η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τα νέα σκληρά μέτρα που θα πλήξουν για μια ακόμα φορά τους πολίτες, ενώ μέσα στον Μάιο ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ανακοινώσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της Ν. Δ., ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο που θα δίνει ελπίδα στην κοινωνία και τους πολίτες……………………. Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία την περιοδεία του στη Θράκη, αμέσως μετά το Πάσχα θα βρεθεί στην Κρήτη, ενώ σειρά έχει η Δυτική Ελλάδα, η Ήπειρος και η Θεσσαλία. Παράλληλα θα υπάρχουν στοχευμένες επισκέψεις σε περιοχές της Αττικής με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων των πολιτών, αλλά και την παρουσίαση των προτάσεων της Ν. Δ. για την έξοδο από την κρίση.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 13 με τίτλο :


«Σαμαράς: Δεν θα γίνω συνένοχος στην καταστροφή»


Σαν ένα νόμισμα που από τη μια έχει τον Γιώργο Παπανδρέου και από την άλλη τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, παρουσίασε στην περιοδεία του στη Θράκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που φέρνει στους Έλληνες περισσότερα λουκέτα, χιλιάδες θέσεις ανεργίας και σβήνει το δικαίωμα στο όνειρο των νέων ανθρώπων. Τα συμπεράσματα που βγήκαν από τις απανωτές εμφανίσεις του κ. Σαμαρά το διήμερο ήταν πολλαπλά και πολυεπίπεδα. Πρώτα από όλα σε ό,τι αφορά την κυβερνητική πολιτική και τους φορείς της. Η σύγκρουση από εδώ και πέρα θα είναι μετωπική και χωρίς… στρογγυλέματα υπό τον φόβο πρόωρων εκλογών. Η Ν.Δ., που ναι, μεν για την ώρα δεν τις ζητά, έκανε σαφές ότι όχι μόνο δεν τις φοβάται αλλά είναι και έτοιμη να τις κάνει και….χθες. Τόσο από πλευράς οργανωτικής όσο και στελεχιακής, μια και η επιτροπή που σχεδιάζει τα ψηφοδέλτια βρίσκεται σε φουλ ρυθμούς για να προχωρήσει η ανανέωση. Η περιοδεία έδειξε ότι ακόμη και σε «δύσκολες» περιοχές , όπως φαινομενικά ήταν η Θράκη, και ιδιαίτερα στα χωριά της μειονότητας, όχι μόνο έχει εγκατασταθεί κλίμα εμπιστοσύνης, αλλά η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της ελπίδας και της προοπτικής που έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Το ότι το ισχυρό χαρτί είναι ο πρόεδρος της Ν. Δ. κάνει τον κόσμο να βγαίνει από τα σπίτια του και να κερδίζει στις προσωπικές συναντήσεις και μέσα σε σύντομο χρόνο όσα οι …δημοσκοπικές στρατηγικές χρειάζονται μήνες. Γι αυτό και οι «χτισμένες» πάνω στον κ. Σαμαρά περιοδείες σε «στοχευμένες» περιοχές θα συνεχιστούν./ Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στην Κομοτηνή ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μια κυβέρνηση που μεγαλώνει το αρχικό πρόβλημα αντί να το λύνει. «Συνένοχοι σε μια καταστροφική πολιτική δεν θα γίνουμε. Κι αν ο κ. Παπανδρέου θέλει να εκβιάσει ακόμη και με εκλογές, τον εκβιασμό του δεν πρόκειται να τον δεχθούμε. Του το λέμε από τώρα για να μην μπει στον κόπο». (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«»Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τη Θράκη»»


Για εγκατάλειψη της Θράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ολοκλήρωσε τη μεγάλη του περιοδεία στην περιοχή. «Αισθάνομαι ότι επιστρέφει στη Θράκη η εποχή της εγκατάλειψης. Υπάρχει αποβιομηχάνιση της περιοχής, εκτίναξη της ανεργίας, δημογραφική απογύμνωση και η κυβέρνηση δείχνει ότι επιφυλάσσει για την Θράκη, χωροταξικά τουλάχιστον, Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών. Αυτό είναι για εμάς απαράδεκτο», τόνισε κατά την επίσκεψή του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, στην Κομοτηνή, επισημαίνοντας πως η Θράκη θα πρέπει να γίνει πρότυπο οικολογικής εναλλακτικής ανάπτυξης και μοντέλο μιας ανοικτής δημοκρατικής κοινωνίας για να μπορέσει να αποκτήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειάζεται. Επισημαίνοντας πως η επιχειρηματικότητα είναι το βάθρο της ανάπτυξης τόνισε πως η Πολιτεία θα πρέπει να θέσει ως πρωταρχικό της στόχο την ανάπτυξη, ενώ δεσμεύτηκε πως στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του κόμματος για την κρίση θα υπάρχουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα δίνουν μια νέα ώθηση στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Σαμαράς δεν έκρυψε την έντονη δυσφορία του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει «Καλλικράτη» και για τα Επιμελητήρια και δεσμεύθηκε ότι η Ν. . Δ., θα στηρίξει τα Επιμελητήρια της Θράκης όπως θα κάνει και με όλα τα Επιμελητήρια της χώρας. «Τα Επιμελητήρια είναι πυρήνας ανάπτυξης για κάθε περιοχή και σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο των Επιμελητηρίων είναι δίπλα στη Ν. Δ., στην προσπάθεια κατάρτισης ενός σύγχρονου και ευρωπαϊκού προγράμματος, το οποίο θα προχωρήσει στην ανταγωνιστικότητα με τολμηρές τομές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: