Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 12-13 με τίτλο :


«Στο Μνημόσυνο του Εθνάρχη – Εγκάρδιο τετ α τετ Σαμαρά - Καραμανλή»


Ο θερμός εναγκαλισμός του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή αλλά και η εφ όλης της ύλης συνομιλία που είχαν στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη Φιλοθέη, λίγο πριν από την τέλεση του μνημόσυνου για τα 13 χρόνια από τον θάνατο του Εθνάρχη, «έκλεισαν τα στόματα» όλων όσοι κατασκευάζουν σενάρια περί «απόστασης» μεταξύ των δύο ανδρών. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. και ο πρώην πρωθυπουργός συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις, δίνοντας έμφαση στην κατάσταση της οικονομίας, ενώ ειδική αναφορά έγινε στην προχθεσινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας όπου απέδειξε με στοιχεία την αλήθεια για το χρέος, τινάζοντας στον αέρα τη διαστρέβλωση που επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ, ρίχνοντας όλη την ευθύνη για το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο στην κυβέρνηση Καραμανλή. Ο Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην πρωθυπουργός συζήτησαν μέσα σε φιλικό κλίμα περίπου δεκαπέντε λεπτά. Λίγη ώρα αργότερα, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της Ν. Δ. Γιάννης Μιχελάκης αναφέρθηκε στο τετ α τετ , επιβεβαιώνοντας ότι στο περιθώριο του μνημόσυνου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είχαν συνάντηση και συζήτησαν για ένα τέταρτο ο πρόεδρος της Ν .Δ. Αντώνης Σαμαράς, με τον προκάτοχό του, πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή…. … Μετά τη λήξη της τελετής που έγινε στις έντεκα το πρωί στη Φιλοθέη, ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον Αντώνη Σαμαρά και τη σύζυγό του Γεωργία με ένα θερμό εναγκαλισμό και ευχές για το Πάσχα… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «κατά ριπάς» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :


«Σημίτης ο αμέριμνος»


Θυμάστε τα ωραία χρόνια του Σημίτη; Τότε που έλεγε ευχαριστώ στους Αμερικανούς επειδή μας άφησαν τις βραχονησίδες μας και μας έσωσαν από τον πόλεμο με τους γείτονες; Τον άνθρωπο που έκανε όλους τους Έλληνες πλούσιους το ’99, τον άνθρωπο που μας έβαλε στην ευρωζώνη με το κόλπο της Goldman Sachs; Αυτός λοιπόν ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος φόρτωσε τη χώρα με δανεισμό δεκαετών ομολόγων που λήγουν μέσα στην ερχόμενη διετία για να οργανώσει και Ολυμπιακούς Αγώνες (που βεβαίως βεβαίως κόστισαν όσο δύο Ολυμπιακοί Αγώνες), αυτός λοιπόν με την παρέα του των εκσυγχρονιστών έχει το θράσος σ αυτήν την κρίσιμη στιγμή της χώρας να βγαίνει και να προτείνει αναδιάρθρωση, haircut και μείωση των επιτοκίων. Φυσικά γι αυτόν η χρεοκοπία δεν θα σημάνει τίποτα και θα συνεχίσει να περπατάει αμέριμνος στην Αναγνωστοπούλου με την κυρία Δάφνη αγκαζέ σαν να μη συνέβη τίποτα…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 6 με τίτλο :


«»Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου η μόνη λύση»»


Σε αντίθετη τροχιά από την κυβερνητική οικονομική πολιτική βαδίζει σταθερά η Ν. Δ., επιμένοντας στην ανάγκη της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, δίνοντας ταυτόχρονα το στίγμα του προεκλογικού της προγράμματος. «Εμάς, στόχος μας είναι η δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου», δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης και επανέφερε για δεύτερη συνεχή ημέρα το παράδειγμα της Ιρλανδίας. «Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, ύστερα από διαπραγματεύσεις, κατάφερε να ανατρέψει δύο δυσμενείς όρους του Μνημονίου που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνησ稻, είπε ο κ. Μιχελάκης, επιστρατεύοντας και τις πρόσφατες δηλώσεις του Κοινοτικού Επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρεν, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, λέγοντας «θα δούμε αν και πως θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι πολιτικοί όροι του Προγράμματος». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μιχελάκης επιχείρησε να αποδομήσει συνολικά τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το ότι πέταξε «λευκή πετσέτα» στους δανειστές μας. «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν διαπραγματεύτηκε όταν έπρεπε και δεν τολμά ούτε σήμερα να επαναδιαπραγματευθεί όπως πρέπει», είπε σχετικά. Αναφορικά με το θέμα της αναδιάρθρωσης, η Ν. Δ. δια του εκπροσώπου της, εξακολουθεί να ξορκίζει το ενδεχόμενο, δηλώνοντας: «Σε μια κρίσιμη στιγμή για την οικονομία της χώρας αυτά τα σενάρια καταστροφολογίας δεν βοηθούν». Στη Συγγρού πλέον εμφανίζονται ολοένα και πιο επιθετικοί για την ύφεση στην οποία βυθίζει τη χώρα κυβέρνηση και Μνημόνιο. Ενδεικτική του κλίματος και η χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος Γιάννης Βρούτσης με αφορμή την Τρίτη παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων. «Πόση ικανοποίηση άραγε, μπορεί να αισθάνεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όταν έχει καταφέρει να καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο;» διερωτάται ο κ. Βρούτσης , παραθέτοντας τα αρνητικά ρεκόρ που έχει σημειώσει το ΠΑΣΟΚ, το τελευταίο διάστημα: -Ρεκόρ απόκλισης κατά 11% από τους στόχους που έχει θέσει, για την αύξηση των εσόδων του κρατικού Προϋπολογισμού για το 1ο τρίμηνο του 2011- Ρεκόρ αδυναμίας για την είσπραξη των εσόδων, μετά και από την ανακοίνωση για 3η κατά σειρά παράταση στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (12/4/2011). –Ρεκόρ γραφειοκρατίας, ταλαιπωρίας και αύξησης κόστους βεβαίωσης είσπραξης, αφού πολίτες και επιχειρήσεις, δοκιμάζονται καθημερινά επισκεπτόμενοι τις αρμόδιες ΔΥΟ προκειμένου ν αντιμετωπίσουν τις παλινωδίες της κυβέρνησης – Ρεκόρ προχειρότητας στην οργάνωση και λειτουργία της ηλεκτρονικής πύλης Taxisnet , η οποία εξακολουθεί να παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις ενημέρωσης και αδυναμία υποδοχής δηλώσεων . – Ρεκόρ αφερεγγυότητας, σε μια περίοδο που η χώρα αξιολογείται καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: