Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Η Ν.Δ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ

Χθες -όπως γνωρίζετε- υπήρξαν κάποια επεισόδια σε βάρος του υπουργού Α. Λοβέρδου. Τα καταδίκασα εκ μέρους της Ν.Δ. απερίφραστα. Όπως καταδικάσαμε και τα επεισόδια σε βάρος άλλων υπουργών. Επαναλαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση, την αταλάντευτη θέση μας ότι καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, εναντίον όποιου και εάν στρέφεται, όποια αιτία κι αν έχει, όποια πρόφαση κι αν επιστρατεύει.



Θέλω, όμως, να σημειώσω ότι πέρα από αυτά, εμφανίζονται επεισόδια βίας και σε βάρος διακεκριμένων επισκεπτών μας που εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Ένα τέτοιο γεγονός συνέβη στο Πανεπιστήμιο Πάτρας σε βάρος του βραβευμένου με Νόμπελ Ιατρικής J. Watson. Καταδικάστηκε από τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, αλλά όχι και από την κυβερνητική πλευρά.


Σας δίνω το χθεσινό δελτίο της ΔΑΠ. Και περιμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης.


Όπως γνωρίζετε η Ν.Δ. έχει πάρει ξεκάθαρες θέσεις και αναπτύσσει πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με την πρόθεση της Τουρκίας να δημιουργήσει πυρηνικό εργοστάσιο στη σεισμογενή περιοχή του Ακούγιου.



Μία από τις πρωτοβουλίες αυτές ανελήφθη από τον Αντιπρόεδρο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας κ. Γ. Κουμουτσάκο και οδήγησε στην απόφαση ουσιαστικής έρευνας από την πλευρά της Ε.Ε. σχετικά με τις συνθήκες ασφάλειας και τον αντίκτυπο που θα έχει ένα τέτοιο εργοστάσιο. Υπάρχει για το θέμα, δήλωση του κ. Κουμουτσάκου από χθες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: