Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της



«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 6-7 με τίτλο :


«Περνάει μπροστά η Ν. Δ. και φέρνει ταραχή στο Μαξίμου»


ΓΙα πρώτη φορά σε μέτρηση η Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά περνάει μπροστά, όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων νέας δημοσκόπησης της VPRC που έγινε για το περιοδικό «Επίκαιρα». Ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν. Δ. είναι μόλις στο 1% και αν είχε «μετρηθεί» και το κόμμα του Γιάννη Δημαρά Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, τότε η μεγάλη ανατροπή θα ήταν ήδη γεγονός. Και αυτό γιατί το κύριο σώμα των πολιτών που επιλέγουν το νεοσυσταθέν κόμμα του κ. Δημαρά έχει ως κομματική μήτρα το ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης, μια και το 89% των πολιτών εκτιμά ότι στον τομέα της ακρίβειας επιδεινώθηκαν τα πράγματα τον τελευταίο χρόνο, ενώ στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης αντίστοιχη άποψη έχει το 70%. Γενικότερα, οι δείκτες αποδοχής της διακυβέρνησης εμφανίζονται μειωμένοι, αφού η ικανοποίηση από την διαχείριση της οικονομικής κρίσης μόλις και μετά βίας αγγίζει το 10% ενώ το 89% των πολιτών δηλώνει ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά του. Οι πολίτες, δικαιώνουν και την άποψη του προέδρου της Ν. Δ. Αντώνη Σαμαρά, μια και το 63% πιστεύει ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος και ότι υπήρχαν και άλλες επιλογές. Στη δημοσκόπηση καταγράφεται και η ψήφος υπέρ των «άκρων» του πολιτικού συστήματος, μια και ενισχύεται τόσο η Άκρα Δεξιά, όσο και η Άκρα Αριστερά. … (το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 3η σελίδα


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου}:


«Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» είναι το σύνθημα του Γ. Παπανδρέου… Να «αλλάζουμε» δεν το βλέπουμε… Να «βουλιάζουμε» όμως το βλέπουμε καθημερινά… . .. Βουλιάζουμε στα χρέη και στα δάνεια… Βουλιάζουμε στα σκουπίδια!... Βουλιάζουμε στη ρεμούλα και στα σκάνδαλα… Βουλιάζουμε στη φτώχεια… (Αλλά πάτο δεν βρίσκουμε…)


Από τη στήλη «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :


«Οδεύοντας στον όλεθρο»


Έτσι όπως πάμε θα δεχθούμε και την αναδιάρθρωση ως αναγκαίο κακό, όπως τα νέα μέτρα, το ΔΝΤ και τόσα άλλα παλαιότερα. Παρακολουθώντας κάποιος τις εξελίξεις, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι μας πάνε εκεί που θέλουν κάποιοι, είτε αυτοί είναι κερδοσκόποι είτε τοκογλύφοι ή, ό,τι άλλο. Και η κυβέρνηση απλά κάθεται να διαψεύδει την αναδιάρθρωση, να πειραματίζεται με μέτρα πάνω στα μέτρα και να παρακολουθεί άβουλη την απογείωση των spreads (1.300+ χθες) και το βούλιαγμα του Χρηματιστηρίου (1.400- (πλην) χθες)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ » της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 7 με τίτλο :


«Ζάππειο ΙΙ: « Καταθέτουμε το πρόγραμμα και κοιτάμε μπροστά»»


Η απόφαση να γυρίσει σελίδα η Νέα Δημοκρατία είναι οριστική και αμετάκλητη. Στόχος του κόμματος της Κεντροδεξιάς είναι να πείσει τους πολίτες ότι υπάρχει λύση, ότι υπάρχει πρόταση, ότι υπάρχει πρόγραμμα και ελπίδα για να βγει ο τόπος από την κρίση. Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί, «η Ν. Δ. προχωράει μπροστά. Ετοιμαζόμαστε για το Ζάππειο ΙΙ, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Όλα τα άλλα τα αφήνουμε πίσω. Εμείς θα καταθέσουμε το πρόγραμμά μας. Από κει και πέρα οποιοσδήποτε θελήσει μπορεί να το αξιοποιήσει. Καταρχήν πρέπει να το κρίνει ο λαός». Παράλληλα, ρίχνοντας το γάντι στην κυβέρνηση, θύμισε ότι η Ν.. Δ. είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως στο θέμα του ΦΠΑ, του συμψηφισμού των χρεών και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αλλά η κυβέρνηση ασχολήθηκε με τις …ανακοινώσεις της πιτζάμας και όχι με το να αλλάξει πολιτική (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «Radar» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 12 με τίτλο :


«Καταδικασμένος ο «Καλλικράτης» χωρίς πόρους και αρμοδιότητες» »


Κ ριτική στην κυβέρνηση για τον «Καλλικράτη» άσκησε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν. Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό: «ΤΑ προβλήματα της αιρετής Περιφέρειας δικαιώνουν την κριτική που η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς άσκησαν, από την πρώτη στιγμή, στο εγχείρημα του «Καλλικράτη». Χωρίς τους αναγκαίους πόρους και σαφή οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων, η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της κοινωνίας των πολιτών». ¨Όπως ανέφερε, αντί «η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να αναλώνεται σε ασκήσεις επί χάρτου, με σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, ας ασχοληθεί σοβαρά με τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν στον «Καλλικράτη» με την εμπειρία της εφαρμογής του». Στη συνάντηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας έγινε εκτενής συζήτηση για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου: «Οι πολίτες της Θεσσαλίας, οι κάτοικοι της Κεντρικής Ελλάδας υφίστανται και αυτοί τις συνέπειες της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης του Μνημονίου, που βυθίζει την οικονομία στην ύφεση, οδηγεί την αγορά σε λουκέτα και πρωτοφανή εκτίναξη της ανεργίας. Η απουσία αναπτυξιακής προοπτικής επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το αρνητικό κλίμα στην αγορά, την ώρα που όλες οι προβλέψεις της κυβέρνησης διαψεύδονται και αναγκάζεται να λάβει νέα ατελέσφορα μέτρα», σημείωσε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: