Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Διακομματική παραπομπή του Τσοχατζόπουλου

Με 226 θετικές ψήφους, η Βουλή αποφάσισε χθες τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, η οποία θα διερευνήσει την ποινική εμπλοκή του πρώην υπουργού Αμυνας κ. Ακη ΤσοχατζόπουλουΡεπορτάζ: Θ. Τζαλαβράς


Με 226 θετικές ψήφους, η Βουλή αποφάσισε χθες τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, η οποία θα διερευνήσει την ποινική εμπλοκή του πρώην υπουργού Αμυνας κ. Ακη Τσοχατζόπουλου για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και η οποία θα παραδώσει το πόρισμά της στις 6 Ιουνίου.


Κατά της σύστασης της Επιτροπής τάχθηκαν εννέα βουλευτές, ενώ άλλοι εννέα δήλωσαν «παρών». Στην κάλπη βρέθηκαν ακόμη μία λευκή ψήφος και πέντε άκυρες.


Υπέρ της πρότασης των 112 βουλευτών του ΠαΣοΚ τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ ο ΛΑΟΣ απεχώρησε από τη διαδικασία καταγγέλλοντας συγκάλυψη από τα δύο μεγάλα κόμματα, αφού συμπεριελήφθησαν στο κατηγορητήριο όλοι οι υπουργοί Αμυνας που ακολούθησαν. Την ανάγκη να διερευνηθούν οι διαχρονικές ευθύνες όλων των υπουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση επεσήμαναν και τα κόμματα της Αριστεράς.


Στο ερώτημα γιατί η διερεύνηση περιορίστηκε στον Ακη Τσοχατζόπουλο, ο υπουργός Αμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε ότι «διαχωρίστηκε η πρώτη περίοδος διότι εκεί υπάρχει υλικό για δωροδοκίες και μαύρο χρήμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: