Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

TA ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«Ν. Δ.: Ο Γ. Παπακωνσταντίνου βαδίζει στα τυφλά και μπερδεύει τα δις»


Νέα πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών εξαπέλυσε χθες η Νέα Δημοκρατία. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι πυροδοτεί την ανασφάλεια στην οικονομία και συστηματικά «τινάζει στον αέρα την ψυχολογία της αγοράς», επικαλούμενος αντικρουόμενες τοποθετήσεις του υπουργού που έγιναν πριν από ένα μήνα ακριβώς. «Ο κ. Παπακωνστνατίνου βαδίζει στα τυφλά, δεν γνωρίζει ποιος είναι ο στόχος του προγράμματος, άλλα λέει τη μία ημέρα και άλλα την άλλη, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης: «Στις αρχές Μαρτίου ανέφερε ότι τα μέτρα της περιόδου 2012-2015 θα ανέρχονταν σε 22 δις ευρώ, ενώ στην πρόσφατη ενημέρωση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα είναι ύψους 23 δις ευρώ», είπε ο εκπρόσωπος της Ν. Δ., προσθέτοντας δηλώσεις του υπουργού σχετικά με το πότε θα επιστρέψει η χώρα στις αγορές. Ανέφερε μάλιστα, τη συνέντευξή του στους «Financial Times», στην οποία είπε ότι «η Ελλάδα ίσως να μην κατορθώσει να επιστρέψει στις αγορές τον επόμενο χρόνο» και επικαλέστηκε δηλώσεις του υπουργού στις 16 Μαρτίου όπου εξέφραζε την ελπίδα ότι οι αγορές θα ανοίξουν πριν το 2012, ακόμα και στα τέλη του χρόνου. – Βατερλώ κυβέρνησης – «Στην ουσία , ο κ. Παπακωνσταντίνου ομολογεί την αποτυχία του, δεν πιστεύει στην πολιτική του. Εγκλωβισμένος μεταξύ της αλήθειας και του ψεύδους, το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Το Βατερλώ της κυβερνητικής πολιτικής αποκαλύπτεται καθημερινά», συμπλήρωσε ο κ. Μιχελάκης. Βολές εξαπέλυσε όμως και για το επίδομα ανεργίας λέγοντας ότι «δεν μπορεί να τεθούν εισοδηματικά ή περιουσιακά στοιχεία για τη λήψη του επιδόματος», επισημαίνοντας ότι «δεν είναι κοινωνικό επίδομα, αλλά ανταποδοτικό». Ο εκπρόσωπος της Ν. Δ. εξέφρασε την αντίθεση του κόμματος για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης με τις οποίες καταργείται το δικαίωμα μετεγγραφών σε τρίτεκνους και πολυτέκνους, εξισώνει τους πολυτέκνους με τους αγάμους στη φορολόγηση ακίνητης περιουσίας, αναγγέλλει την κατάργηση φοροεκπτώσεων για τους πολυτέκνους και θέτει εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση πολυτεκνικών επιδομάτων». Ο Γιάννης Μιχελάκης σημείωσε ότι «ο λαός με τα μέτρα που θα ανακοινώσουμε στο Ζάππειο 2 θα εκτιμήσει τις θέσεις μας και θα φέρει τη Ν. Δ. πιο κοντά στη διακυβέρνηση», ενώ απάντησε αρνητικά σε ερώτηση αν η τοποθέτηση του κ. Αντώνη Σαμαρά δυο μέρες πριν, σημαίνει ότι «βλέπει» άμεσα εκλογές…(το άρθρο συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις του αντιπροέδρου του κόμματος κ. Αβραμόπουλου)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 7με τίτλο :


« Διήμερη περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά στη Θράκη»


Σε επιφυλακή βρίσκονται στη Ν. Δ. για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω της αδυναμίας εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής, οπότε θεωρούν επιβεβλημένο να επικοινωνήσουν άμεσα τις προτάσεις του κόμματος στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια των εξορμήσεών του στην Περιφέρεια, ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη περιοδεία στη Θράκη. «Η Ν. Δ. ετοιμάζεται ανεξάρτητα από το αν θα γίνουν ή δεν θα γίνουν εκλογές», δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος,…………………………. Ο κ. Σαμαράς, αμέσως μόλις φτάσει στη Θεσσαλονίκη το πρωί, θα συναντηθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, μία σχεδόν εβδομάδα μετά την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση και τη στήριξη της Ν. Δ. στο πρόσωπό του και θέλοντας να καταλαγιάσουν οι φήμες που θέλουν τις σχέσεις τους να μην βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο. Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην Ξάνθη όπου θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη, μειονοτικά χωριά, το Επιμελητήριο και το Εμπορικό Κέντρο της πόλης. Το απόγευμα θα πάει στην Κομοτηνή, όπου θα μιλήσει σε στελέχη και μέλη του κόμματος. Αύριο το πρωί ο πρόεδρος της Ν. Δ., θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη, τον Μουφτή Κομοτηνής, τον περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη και το Επιμελητήριο της πόλης. Ακολούθως, θα επισκεφθεί τους Δήμους Αρριανών, Φιλυρά, Σαππών και Αλεξανδρούπολης.


Από τη στήλη «κατά ριπάς» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :


«Το κρίσιμο ζήτημα»


Για μια ακόμη φορά σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο κατατίθενται σειρά από μέτρα περικοπής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, αποδόμησης της λειτουργίας του κράτους. Οι στόχοι συσχετίζονται με τη λογική του Λογιστηρίου του κράτους. Δεν εμπεριέχουν στρατηγική, πολιτικές και μεταρρυθμιστικό όραμα. Είναι απλά ποσά και μάλιστα τόσο υπερμεγέθη που χάνουν τη ρεαλιστική τους βάση. Το κρίσιμο ζήτημα που προκύπτει είναι απλό. Γκρεμίζεται το κράτος που υπάρχει και το «κοινωνικό δίχτυ» που ισχύει. Στη θέση όμως του υπάρχοντος η κυβέρνηση δεν προτείνει τίποτα. Στο τραπέζι της συζήτησης ή των επιλογών δεν υπάρχει τίποτα. Λες και στην Ελλάδα δεν θα υπάρξει επόμενη μέρα. Η διαδικασία αυτή, με τους συγκεκριμένους όρους, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως αυτοκαταστροφική μανία, του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Αποτέλεσμα; Το κενό σύνολο, που θα λέγαμε στα μαθηματικά.


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Στάση επικίνδυνη»


Πληθαίνουν τα κρούσματα βίας στο πλαίσιο διαφόρων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας. Η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Η ΕΛ. ΑΣ., αδυνατεί ακόμη να εντοπίσει και να συλλάβει εκείνους που επιτέθηκαν στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, παρά το γεγονός ότι τα πρόσωπά τους έχουν καταγραφεί από τηλεοπτικές κάμερες. Τι καλύτερο μήνυμα ενθάρρυνσης σε όσους – και δεν είναι λίγοι-θέλουν να λύσουν τα προβλήματα της χώρας με ρόπαλα, μολότοφ ή χειροδικίες; Ο κ. Παπανδρέου ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του, μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς, γιατί σύντομα η Ελλάδα θα δίνει την εικόνα μας άναρχης χώρας όπου κυριαρχεί η βία. Η στάση της κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα καθίσταται πλέον όχι μόνο ανεξήγητη αλλά και επικίνδυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: