Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«Νέα ρότα στην Οικονομία η πρόταση Σαμαρά σε συνάντηση με Βαν Ρομπέϊ- «Ήττα είναι να εμμένεις στη λάθος πολιτική»»


Την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης επισήμανε για μια ακόμα φορά ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπέι. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά πως υπάρχει διέξοδος και λύση, όμως χρειάζεται αλλαγή πολιτικής από την Ελλάδα, με περισσότερη ανάπτυξη και υπευθυνότητα. «Η αλλαγή πολιτικής δεν είναι ένδειξη ήττας, ήττα είναι να εμμένεις στη λάθος πολιτική. Χρειάζεται όμως και η Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη και ρεαλισμό σε χώρες όπως η Ελλάδα», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ήδη ετοιμάζει τη δική του πρόταση την οποία θα καταθέσει στις αρχές Μαΐου στο Ζάππειο. Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν κυρίως τα θέματα της οικονομίας αλλά και της μετανάστευσης, με τον κ. Ρομπέι να επισημαίνει πως η χώρας μας ως το σύνορο της Ευρώπης θα πρέπει να βοηθηθεί ουσιαστικά, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία που επικρατούν δύσκολες συνθήκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έδειξε θετική διάθεση προς την Ελλάδα, αντιλαμβανόμενος πως η περιοριστική πολιτική της κυβέρνησης είναι πολύ βαριά και δημιουργεί ύφεση. Ο κ. Σαμαράς από την πλευρά του ανέλυσε την πρόταση της Ν. Δ. δίνοντας έμφαση στα μέτρα χωρίς δημοσιονομικό κόστος. Η Ν. Δ. παραμένει κατηγορηματικά αντίθετη με μια πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς εκτιμά πως τα σενάρια αυτά δεν βοηθούν τη χώρα. «Είναι λάθος να συζητάμε την αναδιάρθρωση. Όλη αυτή η κουβέντα είναι επιβλαβής», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Βαν Ρομπέι, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης επισήμανε πως η οικονομική κατάσταση της χώρας απαιτεί σοβαρότητα και ότι τα σενάρια καταστροφολογίας δεν βοηθούν…. (το άρθρο συνεχίζεται).


Από τη στήλη «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 5με τίτλο :


«Ξέρει τι πρέπει να γίνει, αλλά…


Χθες, ο Χρήστος Σταϊκούρας επιτέθηκε, σ την κυβέρνηση κατηγορώντας την για «μέγιστη πολιτική υποκρισία» αναφορικά με την προσπάθειά της να μας πείσει με διάφορα λογιστικά τεχνάσματα και αστείες δικαιολογίες ότι τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2011 κινούνται εντός των προβλεπόμενων στόχων του Προϋπολογισμού. Εδώ, πέρα από το φαιδρό του πράγματος, υπάρχει η απλή, μα πάρα πολύ απλή εξήγηση. Τα έσοδα κατέρρευσαν απλώς και μόνο επειδή η κυβέρνηση δεν έχει την βούληση να εφαρμόσει τις πολιτικές που απαιτούνται απέναντι σε όλους αυτούς που είναι επιφορτισμένοι με τη συλλογή και την είσπραξή τους. Ο Καπελέρης ξέρει τι πρέπει να γίνει. Και μάλιστα πολύ καλά. Άλλωστε, από αυτούς προέρχεται, εφοριακός ήταν μια ζωή, ξέρει πολύ καλά πως μπορεί να κινητοποιήσεις τις εφορίες και πώς να δώσεις κίνητρο στους υπαλλήλους. Αλλά η κυβέρνηση δεν έχει τα κότσια (για να μην πούμε τίποτε άλλο) να το κάνει, διότι πρέπει να στείλει στο σπίτι τους πολλούς από αυτούς που τη στηρίζουν εδώ και δεκαετίες…

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


« «Το μέλλον ανήκει στους Έλληνες»- Με τη συμμετοχή και των πολιτών προετοιμάζεται το Πρόγραμμα της Ν. Δ.»


Υπό τον τίτλο «Το μέλλον ανήκει στους Έλληνες», προετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς το νέο πρόγραμμα της Ν. Δ. Σήμερα στα γραφεία του κόμματος και παρουσία του κ. Σαμαρά πραγματοποιείται η παρουσίαση της Γραμματείας προγράμματος όλων των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι τώρα για τον απολογισμό και τον προγραμματισμό των δράσεων εν όψει της προετοιμασίας του νέου κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος. Τα θεμελιώδη κείμενα του προγραμματικού λόγου θα φέρουν τον τίτλο «Το μέλλον ανήκει στους Έλληνες», και στόχος είναι η διαμόρφωση του περιεχομένου μιας νέας συμφωνίας που η Ν. Δ. θα συνυπογράψει με την κοινωνία και τους πολίτες και θα επαναδιαπραγματευθεί με την Τρόικα. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν 350 τεχνοκράτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, άνθρωποι της αγοράς και στελέχη της οικονομικής ζωής του τόπου….. ………………………………………………………Η χρήση των νέων μέσων και η ενεργός συμμετοχή των πολιτών είναι από τα στοιχεία καινοτομίας του νέου προγράμματος το οποίο δεν περιορίζεται μόνο σε αφηγηματικά μέτρα, για το τι δηλαδή πρέπει να γίνει, αλλά λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την οικονομική συγκυρία προτάσσει καινοτόμους τρόπους διασφάλισης της χρηματοδότησης και εισηγείται σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία.


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Αντέχει;»


Για να βγει από την κρίση η χώρα πρέπει να μειωθεί δραστικά η κρατική σπατάλη και να καταργηθούν προνόμια κρατικοδίαιτων συντεχνιών. Αυτό θα συμβεί μόνο αν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αποφασίσουν να κόψουν τον «ομφάλιο λώρο» που τους ενώνει με το βαθύ συνδικαλιστικό κράτος. Ο κ. Παπανδρέου κα το ΠΑΣΟΚ οφείλουν πολλά στα ισχυρά συνδικάτα των ΔΕΚΟ, τα οποία στήριξαν μάλιστα τον πρωθυπουργό σε κρίσιμες στιγμές. Αν ο κ. Παπανδρέου δεν κόψει τον «ομφάλιο λώρο» δεν θα έχει καμία ελπίδα μείωσης των ελλειμμάτων και του χρέους. Αντέχει να το κάνει;


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» με τίτλο :


«Με στάση πληρωμών»


«Οι φορολογούμενοι στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, είναι αυτοί που σώζουν τους Γερμανούς, Γάλλους και Βρετανούς φορολογουμένους και καταθέτες- κι όχι το αντίθετο. Οι υπερχρεωμένες χώρες δεν λαμβάνουν, πραγματικά, οικονομική βοήθεια, αλλά δάνεια με υψηλά επιτόκια. (Άρα) για να υπάρξει μια πραγματική διάσωση θα έπρεπε να γίνει στάση πληρωμών!...». Απόσπασμα από το άρθρο του κορυφαίου οικονομολόγου Σίμον Τίλφορντ στους «Νιου Γιορκ Ταιμς» (8.4.2011), υπό την εύγλωττο τίτλο «Η παγίδα του χρέους». Διαβάστε το κύριε Παπακωνσταντίνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: