Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Α. Σαμαράς: Ανοικτή διαβούλευση για το πρόγραμμα της ΝΔ

Ανοικτή διαβούλευση για το πρόγραμμα της ΝΔ προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη σύσκεψη εργασίας της Γραμματείας Προγράμματος του κόμματος.



Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «θα υπάρξει διοργάνωση θεματικών συνδιασκέψεων, ανοιχτή διαδραστική διαβούλευση μέσα από το portal μετά το Πάσχα και τελικά πανηγυρική ψήφιση», που θα συνιστά και τη δέσμευση του κόμματος για αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα.


Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι το ισχυρό εργαλείο ενός κόμματος δημοκρατικού, όπως είναι η ΝΔ, είναι το Πρόγραμμα.


Όπως είπε, για να προσελκύει ένα Πρόγραμμα την κοινωνία πρέπει να έχει ορισμένα χαρακτηριστικά:


-- Να αλλάζει ό,τι πρέπει να αλλάξει.


-- Να διατηρεί ό,τι πιστεύει ότι πρέπει να παραμείνει.


-- Να κάνει τη διάκριση ανάμεσα σε αυτά που οφείλουμε να αλλάξουμε και σ’ εκείνα τα οποία οφείλουμε να κρατήσουμε όρθια.


-- Αλλά και να πείσει, με το λόγο του, την ευρύτερη κοινωνία.


-- Να αντανακλά αρχές και να ταιριάζουν αυτές οι αρχές με εκείνα που αποτελούν την ιστορική μας κληρονομιά. Αλλά και με εκείνα τα οποία όλοι βλέπουμε να έρχονται στο μέλλον. Να είμαστε, δηλαδή, σύγχρονοι, μέσα στην Ευρώπη. Αλλά προβλέποντας και αυτά που πρόκειται να συμβούν και πέρα από την Ευρώπη, που σίγουρα θα έχουν άμεση επίπτωση και στα δικά μας.


-- Να δίνουμε αισιοδοξία στον κόσμο στις καλές εποχές, αλλά και ελπίδα στις δύσκολες εποχές, όπως αυτή που σήμερα περνάμε. Και να δίνουμε αυτή την αισιοδοξία μέσα από συγκεκριμένα μέτρα, κοστολογημένα μέτρα. Μέτρα που φωτογραφίζουν γνώση, όχι γνώμη. Η διαφορά των δύο λέξεων είναι τεράστια.


-- Και πάνω απ’ όλα το Μέτρο. Το πρόγραμμα να είναι ολοκληρωμένο, χωρίς να μπαίνουμε σε αμετροέπειες και σε λαϊκισμούς και στην παραζάλη του «θα». Αυτά έχουν πεθάνει, επίσης.


Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι πέθανε η εποχή του ξύλινου λόγου, του στρογγυλεμένου λόγου, του συμβατικού λόγου, «μπήκαμε στην εποχή λύσεων που ζητούν να γονιμοποιήσουμε απόψεις στα δύσκολα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: