Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΤ ΜΕ ΜΑΡΦΙΝ ΚΑΙ ΑΤΕ BANK

Την συνεργασία της με δύο ακόμη τράπεζες, την ATEbank και την Marfin Εγνατία Τράπεζα, για την παροχή χρηματοδοτήσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χαμηλό κόστος, ανακοίνωσε την Τετάρτη, 27/5, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Οι σχετικές συμβάσεις συνεργασίας ύψους 180 εκατ. ευρώ υπεγράφησαν στην Αθήνα από τον Πλούταρχο Σακελλάρη, αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, τον Δημήτριο Μηλιάκο, διοικητή της ΑΤΕbank, και τον Ευθύμιο Μπουλούτα, διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Popular Bank.
Όπως ανέφερε ο κ. Σακελλάρης με την υπογραφή αυτών των συμβάσεων η ΕΤΕπ συνάπτει εταιρική σχέση με δύο ακόμα ισχυρές ελληνικές τράπεζες, που διαθέτουν εκτεταμένα δίκτυα καταστημάτων και σημαντικά χαρτοφυλάκια δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικότερα 100 εκατ. ευρώ χορηγούνται στην ΑΤΕbank, με την οποία η ΕΤΕπ συνεργάστηκε συχνά την περίοδο 1979-1986, και 80 εκατ. ευρώ στη Marfin Εγνατία Τράπεζα, με την οποία η ΕΤΕπ συνεργάζεται για πρώτη φορά.
Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στους τομείς της βιομηχανίας, της αγροτοβιομηχανίας, των εμπορικών υπηρεσιών και του τουρισμού, καθώς και μικρών έργων υποδομής πραγματοποιούμενων από δημόσιους και/ή ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα. Η χρηματοδοτική διευκόλυνση που υπεγράφη με τη MARFIN EGNATIA περιλαμβάνει επίσης δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω χρηματοδοτικών μισθώσεων.
Η νέα αυτή συμφωνία, όπως τόνισε ο κ. Σακελλάρης, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για υποστήριξη των επενδύσεων των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πρόκειται για τη δεύτερη χρηματοδότηση που υπογράφει η ΕΤΕπ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα μέσα στο τελευταίο δίμηνο.
Με τις υπογραφές αυτές, οι χρηματοδοτικές συμβάσεις που υπέγραψε η ΕΤΕπ πρόσφατα στη Ελλάδα ανέρχονται συνολικά σε 680 εκατ. ευρώ. Δεδομένου ότι οι τράπεζες εταίροι της ΕΤΕπ θα συμπληρώσουν τα κεφάλαια αυτά με ίσο ποσό από τους ιδίους πόρους τους, συνολικά θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία της χώρας 1,3 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: