Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΚΩΝ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Πανικός έχει κυριεύσει τη Γηραιά Αλβιόνα μετά και το νέο πλήγμα στην ασφάλεια των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Αυτήν τη φορά «λαδί στη φωτιά» έριξαν φιλόδοξοι δημοσιογράφοι που κυνηγώντας την είδηση κατάφεραν, σύμφωνα με δηλώσεις τους, έναντι 1.100 ευρώ να εισβάλουν στα άδυτα των αδύτων.

Οι δυο δημοσιογράφοι της... σκανδαλοθηρικής «Νews of The World», υποδυόμενοι τους Αραβες επιχειρηματίες, κατάφεραν να αποφύγουν τους ελέγχους ασφαλείας στα Ανάκτορα και καταβάλλοντας τα χρήματα σε έναν από τους οδηγούς της βασίλισσας Ελισάβετ μπήκαν στον ιερό χώρο του ανακτορικού πάρκινγκ.
Εκεί, όπως διηγούνται στο ρεπορτάζ τους, μπήκαν και περιεργάστηκαν τις βασιλικές Bentley και Rolls-Royce, και μάλιστα κάθισαν ανετότατα σε μία από αυτές τις λιμουζίνες.
Εκπρόσωπος των ανακτόρων δήλωσε ότι η υπόθεση ερευνάται, ενώ ανησυχία «για τα θέματα ασφαλείας που εγείρονται» εξέφρασε και η Σκότλαντ Γιαρντ. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι ο οδηγός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν βρεθεί στο επίκεντρο πολλών ανάλογων υποθέσεων τα τελευταία χρόνια. Τελευταίο κρούσμα το 2003, όταν ένας δημοσιογράφος της «Daily Μirror» κατάφερε να περάσει δύο μήνες στα ανάκτορα σαν τραπεζοκόμος. Ο Ράιαν Πέρι σέρβιρε το ποτό της βασίλισσας Ελισάβετ και έβγαζε περίπατο τους σκύλους της, παρότι είχε προσληφθεί με ψευδείς συστάσεις.
Νωρίτερα τον ίδιο χρόνο, ο κωμικός Ααρον Μπάρσακ έκανε άνω-κάτω τα 21α γενέθλια του πρίγκιπα Γουίλιαμ στο κάστρο του Γουίνσδορ: Ντυμένος με ροζ φόρεμα, γυαλιά ηλίου και μία ψεύτικη γενειάδα σαν και αυτή του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Μπάρσακ ανέβηκε στη σκηνή όπου μιλούσε ο Γουίλιαμ και τον φίλησε σταυρωτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: