Σάββατο 30 Μαΐου 2009

MAGNA ΑΓΟΡΑΖΕΙ OPEL


Αναβρασμός στην Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες για την General Motors. Η κ. Μέρκελ, εξαγριωμένη επικοινώνησε με τον κ. Ομπάμα διαμαρτυρόμενη για την υπόθεση της GM, η οποία όταν είδε οτι βγήκαν ενδιαφερόμενοι για την αγορά της Opel αρκετοί μάλιστα απαίτησε από τους αγοραστές επί πλέον χρήματα. Οι υποψήφιοι αγοραστές και κυρίως η Fiat απεχώρησε από τις διαπραγματεύσεις δηλώνοντας την έλλειψη αξιοπιστίς των εκπροσώπων της GM των ΗΠΑ, οι οποίοι προσπαθούσαν όχι μόνο να σώσουν τις μονάδες παραγωγής της εταιρείας στην Ευρώπη αλλά ζητούσαν επί πλέον χρήματα.

Το ζήτημα αγγίζει άμεσα τους εργαζόμενους των εταιρειών αυτών και κυρίως στη Γερμανία. Η Α. Μέρκελ τηλεφώνησε στον Ομπάμα για να του ζητήσει την παρέμβασή του προς την εταιρεία στην οποία το Αμερικανικό δημόσιο έχει χρηματοδοτήσει πολλές φορές για να σωθεί η εταιρεία.

Ο κ. Ομπάμα αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Γερμανία για συζητήσεις μεταξύ άλλων και γι' αυτό το θέμα.

Στο σκηνικό που διαμορφώθηκε εμφανίστηκε η Αυστραλιανή εταιρεία Magna International, η οποία κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της Ευρωπαϊκής Opel, η οποία φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στις απαιτήσεις των πωλητών. Πληροφορίες φέρουν την Magna να έχει υπογράψει σήμερα τα ξημερώματα. Μέχρι το απόγευμα το θέμα μάλλον θα έχει κλείσει. Έτσι θα ηρεμήσουν και οι ανήσυχοι εργαζόμενοι φοβούμενοι το κλείσιμο της εταιρείας και την απόλυση 25000 τουλάχιστον εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: