Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ Η GENERAL MOTORS

Η κυβέρνηση Ομπάμα ετοιμάζεται να κατευθύνει την αυτοκινητοβιομηχανία General Motors στη χρεοκοπία, την επόμενη εβδομάδα, όπως γράφει η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν την πορεία των συζητήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Με βάση το προσχέδιο της GM για την κήρυξη πτώχευσης, η εταιρία θα λάβει περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια ως πρόσθετα ομοσπονδιακά δάνεια, γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγή την οποία δεν διευκρινίζει. Πάντως το ποσό αυτό είναι το σημείο από το οποίο αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της εταιρίας και θα μπορούσε να αλλάξει, όπως θα μπορούσε να αλλάξει και ο χρόνος κατά τον οποίον θα ανακοινωθεί η πτώχευση, γράφει η εφημερίδα.
Εφόσον συμφωνηθεί η χορήγηση βοήθειας αυτής της τάξης στην GM, η κυβερνητική επένδυση στην συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία θα ανέλθει στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνει η εφημερίδα.
Η Post αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει υπό τον έλεγχο του κράτους τουλάχιστον το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, κάτι που θα της δίνει το δικαίωμα να τοποθετεί τους διευθυντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: