Σάββατο 30 Μαΐου 2009

ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ



Παρ' όλες τις επιθέσεις του κ. Παπανδρέου στη Νέα Δημοκρατία, παρ' όλα τα σκάνδαλα και τα περίεργα φαινόμενα που έγιναν το ΠΑΣΟΚ δεν εισπράττει ψήφους. Οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν σταθερά μπροστα απο τη Νέα Δημοκρατία όχι όμως και σε απόσταση ασφαλείας ή με μαγάλο ποσοστό ώστε να θεωρείται βέβαιη η νίκη και κυρίως η μεγάλη διαφορά με τη Ν.Δ.

Αυτό προβληματίζει το ΠΑΣΟΚ και αρχίζουν να διαφαίνονται κάποιες τάσεις προβληματισμού για την επόμενη των εκλογών, 8 Ιουνίου, αν το αποτέλεσμα δεν θα είναι με μεγάλη διαφορά. Οι προβληματισμοί φτάνουν ακόμη και σε μεγάλες αλλαγές στο κόμμα ή και αλλαγή του Γ. Παπανδρέου (απο τα δυσκολότερα σενάρια).

Το σύνθημα 'ή ψηφίζουμε ή βουλιάζουμε' μάλλον αποτυχημένο είναι γιατί και ακραίο χαρακτηρίζεται και πολιτικούς κινδύνους εμπεριέχει.

Το debate έδειξε και πάλι οτι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στο Πρωθυπουργό όσο και να προσπαθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν με υπερβολή τη στάση Παπανδρέου στη συζήτηση. Άλλωστε και οι (έστω και γρήγορες) δημοσκοπήσεις αυτό δείχνουν.

Τελικά ο Παπανδρέου πείθει ή όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: