Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΕΔΩΣΕ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ


Μήνυμα συστράτευσης έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής από τον Ασπρόπυργο όπου μίλησε και υπογράμμισε πως «ένας και μόνο είναι ο γνώμονάς μας, το συμφέρον του τόπου. Το συμφέρον όλων των Ελλήνων, αυτό το λόγο δώσαμε και τον λόγο μας τον τηρούμε».
Μιλώντας σε προσωπικό τόνο ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «επέλεξα να υπηρετώ την πατρίδα μου με υπευθυνότητα, έτσι αντιλαμβάνομαι το χρέος μου. Αυτό το δρόμο ακολουθώ σε όλη την πολιτική διαδρομή μου. Σε αυτό το δρόμο συνεχίζω. Στο δρόμο της ευθύνης, στο δρόμο της προοπτικής, στο δρόμο της μάχης για την πατρίδα. Προχωρούμε όλοι μαζί με σιγουριά, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με αυτοπεποίθηση. Οι δυνάμεις της αδράνειας, της συντήρησης και της παραπληροφόρησης δεν μπορούν και δεν πρόκειται να σταματήσουν την πρόοδο της πατρίδας μας».
Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών της διεθνούς οικονομικής κρίσης είναι εθνικός στόχος και βασική του προτεραιότητα. «Όλοι στην κυβέρνηση επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην πιο ανώδυνη έξοδο της πατρίδας μας από τη διεθνή οικονομική κρίση, όλοι στην κυβέρνηση συντονίζουμε τις δράσεις μας για να προωθήσουμε ένα δεύτερο κύμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, έχουμε ένα και μόνο πρόσταγμα. Μία και μόνο μεγάλη προτεραιότητα, το συμφέρον της πατρίδας μας».
Ο κ. Καραμανλής εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευσή και στον πρόεδρό της κ. Γιώργο Παπανδρέου. Η αξιωματική αντιπολίτευση, ανέφερε ο πρωθυπουργός, αρνήθηκε και αρνείται οποιαδήποτε συνεννόηση και οποιαδήποτε ανάληψη ευθύνης. Πρόσθεσε, ότι αρνείται να πάρει θέση για τα κρίσιμα ζητήματα του τόπου και παραμένει καθηλωμένη στην άρνηση, ακόμη και μπροστά στη μεγαλύτερη μεταπολεμική πρόκληση, που είναι η αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Κάνοντας αναφορά στα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι «οι υπαίτιοι για τα πιο μεγάλα προβλήματα του τόπου έφθασαν στο σημείο να παριστάνουν τους καταγγέλλοντες και τους επίδοξους σωτήρες. Όμως, είναι εκείνοι που βρήκαν το χρέος στο 30% του ΑΕΠ και το έφθασαν στο 100%, είναι οι ίδιοι που βρήκαν την ανεργία στο 3% και την εκτίναξαν στο 11,3%, αυτή είναι η πραγματικότητα που προσπαθούν να κρύψουν».
Ο κ. Καραμανλής προδιέγραψε την πολιτική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Η διεθνής οικονομική κρίση απαιτεί δύσκολες, ρεαλιστικές και υπεύθυνες αποφάσεις. Ξέρουμε όλοι ότι οι επόμενοι μήνες είναι δύσκολοι για όλη την Ευρώπη. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και σοβαρά. Δεν τα κρύβουμε, δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις, η έγνοια μας είναι στους συμπολίτες μας που ανησυχούν για τη δουλειά τους, είναι στις οικογένειες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Είναι στις νέες και στους νέους που αγωνιούν για το μέλλον. Είναι στους άνεργους, στους χαμηλόμισθους, στους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτές είναι οι προτεραιότητές μας, για αυτές παλεύουμε».
Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση εντείνει τη μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής την οποία χαρακτήρισε μία έντονα αντικοινωνική συμπεριφορά. Δεύτερος άξονας του σχεδίου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ανέφερε ο κ. Καραμανλής, είναι η στήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας και πρόσθεσε: «Ενισχύουμε τους τομείς και τους κλάδους της οικονομίας που πλήττονται περισσότερο, τον τουρισμό, τις εξαγωγές, την κατασκευαστική δραστηριότητα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Τρίτος άξονας του σχεδίου είναι η στήριξη στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας και η θωράκιση της απασχόλησης είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε «στο εθνικό σχέδιο δράσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση και ξεπερνά τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, καλύπτοντας περισσότερους από 1,3 εκατ. εργαζομένους και ανέργους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: