Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

ΓΙΑ ΕΞΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ 63 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ.
ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ

- Ο ηγούμενος της μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, οι οποίοι φέρονται να μεθόδευσαν τις ανταλλαγές λίμνης Βιστονίδας και των παραλίμνιων, που σύμφωνα με δικαστική απόφαση δεν ανήκαν στη μονή, με περιοχές-φιλέτα του ελληνικού Δημοσίου. Παράλληλα δεν φαίνεται ότι έδωσαν πειστικές εξηγήσεις για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και τις off-shore εταιρίες που ίδρυσαν.

- Η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη, Αικατερίνη Πελέκη, ο πατέρας της Διονύσιος και ο αδελφός της Δημήτρης, που παραστάθηκαν στη σύνταξη των συμβολαίων για λογαριασμό της μονής. Η κυρία Πελέκη είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και για άμεση συνέργεια σε απιστία. Ηταν η συμβολαιογράφος σε όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων, μεταξύ των οποίων και αρχαιολογικοί χώροι.

- Το κατώφλι του ανακριτικοκού γραφείου θα περάσουν ακόμη ως κατηγορούμενοι, μέλη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, Ορκωτοί Εκτιμητές και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η δικογραφία του Βατοπαιδίου σχηματίστηκε μετά από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο οποίος είχε εκφράσει την άποψη ότι οι υπουργοί που αποφάσισαν τις "ιερές ανταλλαγές" είχαν παραπλανηθεί από όργανα του κράτους.

Οι εισαγγελείς που πρωτοανέλαβαν την έρευνα διατύπωσαν διαφορετική άποψη από τον κ. Σανιδά και του ζήτησαν να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή. Οταν εκείνος το αρνήθηκε, δήλωσαν παραίτηση και στη θέση τους ορίστηκαν δύο νέοι εισαγγελείς, οι οποίοι όμως κατέληξαν και πάλι στο ίδιο συμπέρασμα. Ότι, δηλαδή, υπήρχαν ευθύνες υπουργών, οι οποίες πρέπει να ερευνηθούν από τη Βουλή. Και πάλι, όμως, συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος γύρισε τη δικογραφία πίσω στο Εφετείο, υποστηρίζοντας ότι δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: