Ένας βουλευτής, ο κ. Θ. Πάγκαλος, απεφάσισε να τα 'βάλλει' μ' ενα κόμμα, ιστορικό, με αγώνες, με θέσεις και σε τελική ανάλυση κόμμα, που είναι επιλογή τμήματος του Ελληνικού λαού.
Έχουμε απορίες. Η πρώτη είναι ο χρόνος που επελέγη να ανοίξει αυτός ο πόλεμος. Κι αν θυμόμαστε καλά κάτι παρόμοιο γίνεται΄λίγο πριν απο εκλογές είτε εθνικές είτε ευρωεκλογές ακόμη και δημοτικές. Προκαλέι η στάση του κ. Πάγκαλου όταν το ζήτημα 'γερμανός' δεν είναι ούτε κάτι νέου ούτε και άγνωστο στο λαό. Ακόμη και σ' αυτή τη Βουλή όπου υπήρξαν ευκαιρίες όπου θα μπορούσε ο κ. Πάγκαλος και το κόμμα του να ανεβάσει το θέμα και να ζητηθεί οτιδήποτε. Δεν έγινε ή δεν έγινε όπως έπρεπε ή ακόμη όπως υπονοεί ο κ. Πάγκαλος σήμερα.
Η δεύτερη είναι γιατί το θέμα το έχει πάρει προσωπικά ο κ. Πάγκαλος; Πώς με τόση θέρμη προκαλέι το αίσθημα του λαού και δεν λέω για το ίδιο το ΚΚΕ γιατι έτσι κι αλλιώς εκείνοι επρόκειτο και να προκληθούν και να απαντήσουν. Το ίδιο του το κόμμα δεν πάιρνει καμιά θέση ούτε να στηρίξει ούτε να αποδυναμώσει τις επιθέσεις αυτές.
Τούτο προκαλεί αυτούς που μπορούνα να σκεφθούν λίγο πιο περισσότερο χωρίς να σημαίνει οτι μπορεί να είναι κι έτσι. Μάλλον, λοιπόν, είναι μια σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η δημοσότητα των θέσεων αυτών αλλά είναι δυνατό ακόμη να έχει ενταχθεί στη στρατηγική της πρεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ.
Σκεφτόμενοι για παράδειγμα απο που θα μπορούσε να έχει το πΑΣΟΚ διαρροή ψήφων; Προς την Νέα Δημοκρατία μάλλον δύδκολο άρα η διαφυγή ψήφων προς την αριστερά θα ήταν η πιθανότερη περίπτωση. Έτσι με τη σύμφωνη, σιωπηρή συμφωνία των στρατηγών των εκλογών και του κ. Πάγκαλου ανέβηκε το θέμα τόσο ηχηρά.
Αυ΄τό αν μπορεί αν είναι η πραγματικότητα ευνοείται η άποψη οτι τελικά τα σημερινά κόμματα δεν ε΄χουν να προσφέρουν τίποτα παρά μόνο εντυπώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου