Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΤΟ DEBATE ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ




Η χθεσινή τηλεπαρουσίαση των υποψηφίων ήταν πολύ καλύτερη από την προηγούμενη. Όλοι οι αρχηγοί ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι, είχαν διαβάσει πολύ καλά το μάθημά τους.

Ακόμη και ο κ. Παπανδρέου ήταν καλύτερος. Παρ' όλα αυτά ήταν αναμφισβήτητη η υπεροχή Καραμανλή και Καρανζταφέρη. Ο μεν Πρωθυπουργός έχει το ταλέντο της επικοινωνίας γιατί είναι και αληθινός ανεξάρτητα αν είναι αληθινά αυτά που λέει ο δε Καρατζαφέρης εμπιρότατος στο φακό διαχειρίστηκε τον χρόνο του με μεγάλη άνεση και πέρασε τα μηνύματα που ήθελε με άνεση.

Ο κ. Παπανδρέου φάνηκε να αγωνίζεται να βγάλει μια ποιότητα και μια πειστικότητα. Οι επαναλήψεις του όμως και η επιμονή του στην πράσινη ανάπτυξη, την οποία δεν επιχείρησε και ποτέ να τεκμηριώσει με ισχυρά επιχειρήματα αλλά με αόριστα ιδεολογήματα προσπαθεί να περάσει την νέα αντίληψη του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Παπαρήγα ήταν αξιόλογη παρ' όλο που δέχθηκε καταιγισμό ερωτημάτων που αφορούσε την διένεξη με τον κ. Πάγκαλο.

Εκείνος που ήταν λιγότερος της προηγούμενης αναμέτρησης ήταν ο κ. Αλαβάνος. Κάτι φάνηκε να απασχολεί τον κ. Αλαβάνο, ο οποίος έχασε την δυναμική που είχε την περασμένη φορά.

Πάντως να σημειώσουμε οτι επι της ουσίας δεν υπήρξε συζήτηση. Καμιά ουσία για την Ευρωπαϊκή προοπτική, για τις ιδέες και απόψεις του κάθε κόμματος για τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Καμία συζήτηση για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή ένωση, καμιά συζήτησ για την ανάγκη διεύρυνσης ή όχι, καμιά συζήτηση για τους νέους στόχους της Ευρώπης, καμιά συζήτηση για την οικονομική κρίση και τα αδιέξοδα του μοντέλου ανάπτυξης.

Θλιβερό αλλά εξαντλήθηκαν σε μια εσωστρέφεια με τοπικό περιεχόμενο ως να ήταν εθνικές εκλογές.

Η θέση του κ. Παπανδρέου οτι οι εκλογές αυτές κρίνουν και την εθνική προοπτική πέρασε σε όλους τους αρχηγούς. Την πάτησαν όλοι τελικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: