Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ - ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΛΟΓΩΝ


Την Δευτέρα θα απολογηθούν οι Σκαρπέλης και Γεωργίου ύστερα απο την σύλληψή τος την Παρασκευή το βράδυ.
Το ζήτημα θα είναι στην επικαιρότητα όχι μόνο απο αυτό καθ' αυτό το περιεχόμενό του με τις παραλήψεις, τη ατολμία, την αδιαφορία ίσως και την παρατυπία-παρανομία αλλά και εξ αιτίας του κλίματος των εκλογών. Ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα, η τελευταία πριν τις εκλογές και με το δεδομένο οτι το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι υψηλότατο. Σ' αυτό το ποσοστό ποντάρουν τα δύο μεγάλα κόμματα.
Οι περισσότεροι απ' αυτούς, απ' ότι αναλύουν οι δημοσκοπήσεις, ανήκουν ή αν θέλετε στις τελεταίες εκλογές ψήφισαν την Νέα Δημοκρατία.
Πολλοί απ' αυτούς σκέφτονται να μην ψηφίσουν καθόλου, απογοητευμένοι από την ποιότητα της πολιτικής και το κλίμα διαφθοράς στο δημόσιο βίο.
Σ' αυτούς απευθύνεται και ο Πρωθυπουργός για να πείσει οτι η Κυβέρνηση επιτελεί έργο σοβαρό και οτι έχει πρόγραμμα για την επόμενη διετία.
Ο κ. Παπανδρέου πιέζει τον χώρο αυτό να πείσει ακριβώς το αντίστροφο. Έτσι προκύπτει και το σύνθημα 'αλλάζουμε γιατί βουλιάζουμε'. Το σύνθημα φαίνεται οτι δεν περνά στην κοινωνία και πολύ περισσότερο στους αναποφάσιστους δεδομένου οτι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ παραμένει το ίδιο ή ίσως και να μικραίνει ενώ η διαφορά με την ΝΔ μικραίνει.
Στο παιχνίδι των εκλογών έχει εισέλθει και το κόμμα των Οικολόγων - Πράσινων που αποτελεί κίνδυνο για όλα τα κόμματα. Παρ' όλο που το ποσοστό του κόμματος αυτού φαίνονταν να είανι υψηλό ίσως και τρίτο κόμμα η πιθανότερη εξέλιξη θα είναι να πέσει κάτων και περί το 5% σε μια ελεύθερη εκτίμηση και κυρίως από την τάση που διαμορφώνεται για όλα τα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: