Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΤΙΠΟΤΑ ΝΕΟ, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ


Στις ευρωεκλογές μπορεί να γίνει το πρώτο βήμα για μια ριζική πολιτική αλλαγή, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, ενόψει των ευρωεκλογών, στο Ζάππειο Μέγαρο.
«Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι ξεκάθαρο», τόνισε ο κ. Παπανδρέου στην αρχή της ομιλίας του, ενώ έθεσε το δίλλημα εάν θα συνεχίσει η χώρα με τους ίδιους ρυθμούς ή αν θα αλλάξει πορεία. Το ζήτημα είναι «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα που θέλουμε, για την προοδευτική στροφή της Ευρώπης. Ο Έλληνας θέλει σήμερα πολιτικές που θέλουν μπροστά τον πολίτη».
Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε και επίθεση στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι βύθισε σε απόγνωση το ελληνικό νοικοκυριό και ότι προκάλεσε «κρίση θεσμών, κρίση πολιτική που κορυφώθηκε με ευθύνες του πρωθυπουργού, με το ξαφνικό κλείσιμο της Βουλής και την παραγραφή όσων αδικημάτων πιθανόν να έπραξαν οι υπουργοί της κυβέρνησης. Γι αυτό η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος ελπίδας».
Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι κρύβει αλήθειες, και προγραμματίζει νέα βάρη αμέσως μετά τις ευρωεκλογές για τα μικρά και μεσαία στρώματα και κάλεσε το λαό με την ψήφο του να πει τέλος «στην ανομία και στο νόμο της ζούγκλας, στην σπατάλη και την ατιμωρησία».
«Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την εμπιστοσύνη του λαού και κάθε μέρα την κερδίζει. Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσουμε μπροστά στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Γι αυτό στις 7 Ιουνίου μπορεί να γίνει το πρώτο βήμα για μια ριζική αλλαγή».
Ο κ. Παπανδρέου προέτρεψε τον λαό να προσέλθει στις κάλπες, τονίζοντας ότι «με την αποχή αποφασίζουν οι άλλοι για εμάς», ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα αλλάξει από τις 8 Ιουνίου είπε ότι: «Οι ευρωεκλογές είναι ένα δημοψήφισμα. Μέσω της ψήφου τους θα στείλουν το μήνυμα για την αλλαγή πορείας, το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, ότι η Ελλάδα έχει ελπίδες και ότι υπάρχουν εναλλακτικές πολιτικές λύσεις».
Σε άλλη ερώτηση για το αν θα προτιμούσε ως αντίπαλο στις εθνικές εκλογές την κα Μπακογιάννη ή τον κ. Σαμαρά ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Αντίπαλός μου είναι τα προβλήματα της χώρας και το ΠΑΣΟΚ θα τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Είμαι αποφασισμένος να παλέψω».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στους νέους των 700 ευρώ, λέγοντας ότι πρέπει σοβαρά να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό, εξασφαλίζοντας ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους. «Θα κάνουμε αυτό που μπορούμε. Όπως θα κάνουμε ότι μπορούμε και για τους ανέργους ή για αυτούς που απειλούνται από την ανεργία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: