Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση Ακη σε δημοσίευμα του Spiegel


Σε υψηλούς τόνους κινείται η απάντηση του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel». 18:57 7/2


Σε υψηλούς τόνους κινείται η απάντηση του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel». Σε ρεπορτάζ σχετικά με την εξέλιξη της αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων το περιοδικό κάνει λόγο για μίζες και χρηματισμούς. Οι ημερομηνίες στις οποίες αναφέρεται το περιοδικό, «φωτογραφίζουν» χρονολογικά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Σε δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel» υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό μου ότι δήθεν συνέστησα συνεργάτη μου σε συγκεκριμένη γερμανική εταιρεία. Η αναφορά αυτή είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντική. Ουδέποτε συνέστησα οιονδήποτε συνεργάτη μου στην εν λόγω εταιρεία, ούτε είχα οιαδήποτε σχέση με συνεργάτες της. Ζητώ από το εν λόγω περιοδικό την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με όσα ανυπόστατα και συκοφαντικά περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα του για το πρόσωπό μου. Άλλως, θα αναγκαστώ και πάλι να προσφύγω στη Γερμανική Δικαιοσύνη, όπως και το 2004, όταν το ίδιο περιοδικό επιχείρησε με ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς να με εμπλέξει σε άλλη υπόθεση και τελικά καταδικάστηκε και υποχρεώθηκε σε επίσημη διάψευση».

Στο ρεπορτάζ που έχει τίτλο «Κωδικός Κύκλος προσευχής» γίνεται λόγος για σκάνδαλα και μίζες με την εταιρεία Ferrostaal, η οποία μεταξύ άλλων είχε αναλάβει το κλείσιμο συμφωνίας πώλησης γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 της HDW με το ελληνικό Δημόσιο. Το δημοσίευμα αναφέρεται αρχικά στον όγκο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για το σκάνδαλο Ferrostaal, στο οποίο εμπλέκονται περί τα 50 άτομα με την κατηγορία της δωροδοκίας και της απιστίας, αλλά και στις προσπάθειες που έκαναν αρχικά να αποκρύψουν τεκμήρια της δραστηριότητάς τους με παράνομους χρηματισμούς για την κατακύρωση παραγγελιών υποβρυχίων και εξοπλιστικών εν γένει. Ως τέτοια περίπτωση αναφέρεται ο πρώην μάνατζερ της Ferrostaal Horst W., που μεταξύ άλλων έκρυψε στο σπίτι της νύφης του μια λίστα με ύποπτες πληρωμές στην Ελλάδα. Αποδείξεις μέχρι τώρα δεν υπάρχουν, αλλά το βέβαιο είναι – γράφει το SPIEGEL – ότι «η υπόθεση Ferrostaal μας παραπέμπει άμεσα πίσω σε δυσάρεστες περιόδους της μιζαδόρικης Γερμανικής Δημοκρατίας, σε ονόματα που εμφανίζονται και στην εξοπλιστική συμφωνία της διακυβέρνησης Κολ, δηλαδή στην πώληση 36 ανιχνευτικών τεθωρακισμένων Fuchs στη Σαουδική Αραβία, κατά την οποία 220 εκατ. μάρκα μπήκαν σε λογαριασμούς off shore εταιρειών».


Δ. Αλειφερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: