Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Διεφθαρμένος Υπουργός αυτοκτονεί στον τάφο των γονιών του

Ο 65χρονος Ανχελο Ρέγες πέθανε από ένα πυροβολισμό στο στήθος 07:13 8/2


Τέλος στην ζωή του έδωσε τη τα ξημερώματα της Τρίτης μπροστά στον τάφο των γονιών του ο πρώην υπουργός Αμυνας και πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των Φιλιππίνων Άνχελο Ρέγες, λίγες εβδομάδες αφότου του κατηγορήθηκε για διαφθορά.
Ο 65χρονος Ανχελο Ρέγες πέθανε από ένα πυροβολισμό στο στήθος, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ενρίκε Ονα, ο οποίος έσπευσε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο Ρέγες.



Ο Ονα δήλωσε πως ο Ρέγες επισκεπτόταν τον τάφο των γονιών του σ' ένα ιδιωτικό κοιμητήριο μαζί με δύο από τους πέντε γιους του και με δύο συνεργάτες του. Ενας επιστάτης στο κοιμητήριο έκαν γνωστό πως ο Ρέγες αυτοπυροβοληθηκε αφού ζήτησε από τους συνοδούς του να τον αφήσουν μόνο του στον τάφο και να τον περιμένουν στο αυτοκίνητο.


«Μετά άκουσα ένα πυροβολισμό», είπε ο επιστάτης σε τοπικό ραδιοσταθμό. «Ετρεξα προς το μέρος του και οι γιοι του και οι συνεργάτες του έτρεξαν κι αυτοί Τον βρήκαμε σωριασμένο πάνω στον τάφο της μητέρας του».


Ο Ρέγες κατηγορούνταν ότι δωροκήθηκε με 50 εκατομμύρια πέσος (1,14 εκατομμύριο δολάρια) στο τέλος της θητείας του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων.


Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία, η οποία αποκαλύφθηκε από έναν πρώην αξιωματικό των οικονομικών υπηρεσιών του στρατού. Ο τελευταίος κατέθεσε σε έρευνα της Γερουσίας ότι η πληρωμή ήταν ένα «δώρο αποχώρησης» για την αποστρατεία του Ρέγες και πως η σύζυγος και τα παιδιά του είχαν λάβει επίσης παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά.


Ο Ρέγες είχε κληθεί να εμφανιστεί σήμερα στη Βουλή που διεξάγει χωριστή έρευνα, όμως αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής.


Ο Ανχελο Ρέγες ήταν αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων όταν ο τότε πρόεδρος Τζόζεφ Εστράντα, ο οποίος καταδικάστηκε αργότερα για διαφθορά, ανατράπηκε το 2001 από μαζική εξέγερση η οποία υποστηρίχθηκε από το στρατό.


Εν συνεχεία διετέλεσε υπουργός Αμυνας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη διάρκεια της διακυβέρνησης της πρώην προέδρου Γκλόρια Μακαπαγκάλ Αρόγιο, η οποία έχει επίσης κατηγορηθεί για διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: