Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑράΤυπος» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 5 με τίτλο :


«Προειδοποίηση…»


Α ρχίζουν να…κτυπούν καμπανάκια και τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις κυβερνητικές επιλογές στον κρίσιμο χώρο της οικονομίας. Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας, ο Νίκος Καρατζάς, καταθέτοντας τις απόψεις του στο τοπικό portal τάχθηκε κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ και διαμήνυσε: «Η απειρία, η υιοθέτηση μιας αλαζονείας απέναντι στον λαϊκό παράγοντα θα έχουν μεγάλο κόστος για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και την ύπαρξή του»…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ » της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :


«Πρόβλημα το ΔΝΤ – Στελέχη της Ν. Δ. μιλούν για αυτοχειρία»


ΤΟ ΔΝΤ δεν είναι λύση, αλλά πρόβλημα. Αυτό είναι το «δια ταύτα» της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει προεξοφλήσει την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, ενώ στελέχη του κόμματος μιλούν ανοιχτά για αυτοχειρία, η οποία θα υποθηκεύσει το μέλλον και την προοπτική της χώρας. Όπως έγραψε πρόσφατα η «β¨», η Ρηγίλλης εστιάζει τα πυρά της στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, θεωρώντας τον άμεσο και μοναδικό υπεύθυνο για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ , και χθες ο εκπρόσωπος της Ν. Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του μετά τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών. Η Νέα Δημοκρατία στοχεύσει στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, η οποία εστιάζει το επιτόκιο με το οποίο δανείζει το ΔΝΤ, παρουσιάζοντας το Ταμείο ως έναν εναλλακτικό δρόμο φθηνού δανεισμού, αλλά η πραγματικότητα που θέλει να αναδείξει η Ρηγίλλης, είναι οι όροι που θα θέσει το ΔΝΤ και όχι το επιτόκιο δανεισμού, το οποίο θεωρεί ως χρύσωμα του χαπιού. Όροι, οι οποίοι έχουν τεθεί και σε άλλες χώρες, διαλύοντας την κοινωνική συνοχή και αφήνοντας πίσω χάος και ερείπια. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :


«Επιζήμια η προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ»


Σταθερή στη θέση ότι η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ήταν επιζήμια για τη χώρα και την κοινωνική συνοχή, καθώς και ότι μπορεί και πρέπει να αποφευχθεί παραμένει η Νέα Δημοκρατία. Στη γραμμή του Αντώνη Σαμαρά κατά της εμπλοκής του ΔΝΤ στην προσπάθεια στήριξης της ελληνικής οικονομίας κινήθηκαν χθες με δηλώσεις τους σειρά στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ενημερωτικό σημείωμα με τίτλο «Προσφυγή στο ΔΝΤ: Λύση ή αυτοχειρία;», εξέδωσε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν. Δ., βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος .Ενδεικτικό είναι πως και η βουλευτής Α΄ Αθήνας Ντόρα Μπακογιάννη εξήγησε πως φυσικά και δεν υπάρχει εχέφρων άνθρωπος στη Ελλάδα που να θέλει το ΔΝΤ, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι με τους άστοχους χειρισμούς του οδηγεί τη χώρα αναγκαστικά στο μηχανισμό στήριξης ( το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ – Η ΑΝΕΡΓΙΑ»


Η εκτίναξη της ανεργίας δεν μπορεί παρά να προβληματίσει όλους, καθώς προσλαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το βέβαιο είναι πως η αβεβαιότητα που έχει επικρατήσει στην αγορά το τελευταίο εξάμηνο έχει παγώσει κάθε επενδυτικό σχέδιο και έχει ωθήσει πολλές μικρές επιχειρήσεις στη χρεοκοπία. Οι κυβερνώντες, δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι μόνο ο δανεισμός του κράτους που πρέπει να τους απασχολεί, αλλά και η πραγματική ασφυξία που νοιώθει σήμερα ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος. Πέραν τούτου, η ανεργία για να μειωθεί απαιτεί διαρθρωτικά μέτρα ώστε να θεραπευτούν οι στρεβλώσεις της αγοράς. Και το κυριότερο να αλλάξει η νεοελληνική νοοτροπία, που εκφράζεται με τη μανιώδη αντιπαλότητα με την οποία τοπική αυτοδιοίκηση, γραφειοκρατία, δικαιοσύνη, συνδικαλιστές και άλλοι παράγοντες αντιμετωπίζουν κάθε επενδυτικό σχέδιο στη χώρα. Επιτέλους, ας αντιληφθούμε πως η ανεργία δεν θα μειωθεί παρά μόνον όταν η χώρα αποφασίσει ότι θέλει επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: