Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΕΜΕΙΣ ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΑΝΕΜΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Εμείς, μικροί μπροστά σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας και μέσα ενημέρωσης, εντοπίσαμε πρώτοι τη μεγάλη κλοπή που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία. Γράφαμε πριν μέρες πώς είχαν επενδύσει τα ασφαλιστικά ταμεία σε μετοχές και ομόλογα άχρηστοι και ανίκανοι επικεφαλής υπό την καθοδήγηση και εντολή άλλων ανθρώπων των κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα.
Την Κυριακή μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα εντόπισε (ύστερα απο εμάς) αυτό ακριβώς το θέμα. Λέει η εφημερίδα (Real News) ότι επενδύσεις σε ομόλογα ύψους πέντε δις ευρώ έχουν σημερινή αξία 1,5 δις. Χάθηκαν, εξανεμίστηκαν 3,5 δις ευρώ!!!!
Το θέμα είναι ότι η καλή εφημερίδα δεν προχώρησε ακόμη περισσότερο να ερευνήσει πότε και πώς επενδύθηκαν τα χρήματα των ταμείων σε μετοχές και άλλα ομόλογα, τι αξία είχαν και τι αξία έχουν σήμερα.
Εμείς λέμε ότι τουλάχιστον το 70% της αρχικής αξίας των επενδεδυμένων κεφαλαίων έχουν χάσει την αξία τους για να ακούσουμε τον κ. Λοβέρδο ότι δεν υπάρχει σάλιο!!!!
Γιατί δεν υπάρχει σάλιο, κ. Λοβέρδο; Πού πήγε το χρήμα των εργαζομένων, τα οποία έπρεπε να ήταν αποηθκευμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος; Ποιός το διαχερίστηκε και με ποιό τρόπο; Να βρεθεί η αλήθεια, κ Λοβέρδο. Να ερευνηθεί το θέμα βαθύτερα και να αποδοθούν ευθύνες, αν θέλουμε να αποδόσουμε δικαιοσύνη και να ανακτηθεί η αξιοπιστία του Έλληνα απέναντι στο κρα΄τος του και όχι η αξιοπιστία των ξένων απέναντι στην Ελλάδα!
Έχει ανάγκη ο Έλληνας να νιώσει εμπιστοσύνη στο κράτος του, να υποχωρήσει και να δώσει τον οβολό του ξανά στην ανόρθωση της πατρίδας του.
Πολλά δις ευρώ είχαν επενδυθεί σε μετοχές στα ασφαλιστικά ταμεία με εντολή υπουργών κυβερνήσεων. Όσοι μπορείτε δείτε τα χαρτοφυλάκια ταμείων, ψάξτε το εσείς, φίλοι, της δημοσιογραφίας!! Μετοχές σε εταιρείες που δεν είχαν καμιά προοπτική, καμια υποδομή, περιστασιακή εμφάνιση στο ταμπλώ της Σοφοκλέους και πίσω απ' αυτό άλλο ερωτηματικό, πώς εισήχθησαν στο χρηματιστήριο, όταν η νομοθεσία της εποχής άλλα έλεγε;
Ψάξτε, φίλοι της δημοσιογραφίας. Το λέμε με κάθε γνώση στο ζήτμα αυτό.
Κι ακόμη κάτι άλλο, να ερευνηθεί αν και κατά πόσο τα ταμεία αυτά ρευστοποίησαν μετοχές με υποαξίες και πότε έγινε αυτό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: