Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 14 με τίτλο :


«Προειδοποίηση Σαμαρά στους εκπροσώπους του ΔΝΤ»


Με το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κομισιόν, θα συναντηθεί τη Δευτέρα στη Ρηγίλλης, ο Αντώνης Σαμαράς. Αν και η τρόικα μάλλον έρχεται για να καταθέσει τις προτάσεις της και τις ιδέες της και λιγότερο πλέον, όπως έχουν τα πράγματα, να ακούσει, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένος να τους επισημάνει πως στο σκληρό πακέτο που θα θελήσουν να μας επιβάλλουν δεν θα πρέπει να ισχύσουν οι προδιαγραφές εκείνες που ίσχυσαν για χώρες του Τρίτου Κόσμου ή για χώρες της Ε. Ε. που προσέφυγαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επισημάνει στους εκπροσώπους των τριών οργανισμών πως η Ελλάδα είναι αναπτυγμένη και όχι αναπτυσσόμενη χώρα και πως υπάρχουν κοινωνικές προτεραιότητες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, με γνώμονα φυσικά και τις παρούσες συνθήκες (το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 4η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«Αποστάσεις της Ρηγίλλης από κινητοποιήσεις»


Σ κληρή κριτική προς την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου για τους χειρισμούς του στο οικονομικό μέτωπο άσκησε χθες η Ρηγίλλης, αποστέλλοντας εκ παραλλήλου μήνυμα αυτοσυγκράτησης και προστασίας της διεθνούς εικόνας της χώρας προς όσους επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τη συγκυρία προς εξυπηρέτηση, προφανώς, μικροκομματικών συμφερόντων. Η Ρηγίλλης, χθες, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ακόμη και για «λαϊκισμό», ωστόσο αποδοκίμασε τον αποκλεισμό ξενοδοχείων και καταστημάτων στο κέντρο της πόλης. «Σεβόμαστε το δικαίωμα της διαδήλωσης, της διαμαρτυρίας, ωστόσο, ως Ν. Δ., θέλουμε να διατυπώσουμε μια δημόσια έκκληση προς όλους: Να μην κλείνουν ξενοδοχεία και μαγαζιά. Διότι, με την εικόνα των κατεβασμένων ρολών στα ξενοδοχεία του Κέντρου της Αθήνας, για παράδειγμα, στέλνουν ένα μήνυμα αποτρεπτικό για τους τουρίστες, που έχουν σχεδιάσει να έρθουν στην Ελλάδα, να το αποφύγουν» είπε ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος (το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» τίτλο :


«Η δήλωση»


«Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να φέρει και στο Κοινοβούλιο προς συζήτηση και προς τοποθέτηση όλων των κομμάτων της Βουλής το πλαίσιο συνεννόησης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , έτσι ώστε να γνωρίζουμε τι πρέπει να περιμένουμε και ποιες είναι και οι γραμμές εκείνες τις οποίες, σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να διαβούμε. Υπάρχει μια συζήτηση στους κόλπους του Ταμείου, ότι θα πρέπει ενδεχομένως να μειωθούν και οι απολαβές στον ιδιωτικό τομέα στη χώρα μας. Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση θα είναι καταστροφική για την ελληνική
οικονομία». Ο βουλευτής της Ν. Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης , στον ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ, 105,8


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 4 με τίτλο :


«!»


Είναι αυθεντική σκηνή από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοινώνει το πλαφόν της βασικής σύνταξης, που είναι μόλις 360 ευρώ. –Μόνο; Είναι η αντίρρηση των περισσοτέρων υπουργών. Δεν γίνεται να γίνει λίγο μεγαλύτερη; Έστω 500 ευρώ. Ο Α. Λοβέρδος το απέκλεισε. – Μα αυτό δεν είναι σύνταξη. Είναι επίδομα! Χαρτζιλίκι!


Από τη στήλη «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 8 με τίτλο :


«Άρση του καμποτάζ»


ΤΙς δηλώσεις του πρωθυπουργού για άρση του «καμποτάζ», χαιρετίζει η Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι υιοθετούν μια πάγια θέση της, επισημαίνει όμως την ανάγκη για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα διαλόγου και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της άρσης. Η τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν. Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη, σημειώνει, ταυτόχρονα, την επιζήμια για τον τόπο στάση του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, αφού όταν η Νέα Δημοκρατία προσπαθούσε να λύσει το ζήτημα του καμποτάζ, η σημερινή κυβέρνηση την πολεμούσε λυσσωδώς. Η κυρία Κεφαλογιάννη ξεκαθαρίζει σε κάθε περίπτωση ότι τη Ν. Δ. ενδιαφέρει όχι μόνο να μη χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά και να δημιουργηθούν νέες. Καλεί την κυβέρνηση να διευκρινίσει άμεσα, αν θα προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου που ήδη ισχύει για τα υπό κοινοτική σημαία πλοία, για τα οποία δεν υπάρχουν περιορισμοί. Κι ακόμη, ζητεί να διευκρινίσει πώς περιμένει να στηρίξει τον ξενοδοχειακό κλάδο της Αθήνας, όταν κεντρικά ξενοδοχεία παραμένουν αποκλεισμένα από συνδικαλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: