Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από την 11η σελίδα του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» 4 με τίτλο :


« «Κόκκινη γραμμή» Σαμαρά ανάμεσα σε παλαιά και νέα Ν. Δ.»


Μ ε τη φράση «ανατροπές που θα ξαφνιάσουν» προϊδέασε ο Αντώνης Σαμαράς τους πολίτες για τις ρήξεις και τις αλλαγές που θα σηματοδοτήσουν το 8ο Συνέδριο του Ιουνίου. Χωρίς καμία διάθεση για τήρηση «λεπτών ισορροπιών», αλλά αποφασισμένος να ανταποκριθεί στο αίτημα της κοινωνίας για «ρήξη με το χθες», ο πρόεδρος της Ν. Δ. διεμήνυσε ότι σύντομα θα κάνει «ταμείο» κι ότι θα απαλλάξει το κόμμα από τα βάρη και τα «βαρίδια» του παρελθόντος. Μέσα σε θερμά χειροκροτήματα, ο κ. Σαμαράς κατά την ομιλία του στη συνδιάσκεψη για την Υγεία, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Καλαμάτα, ζήτησε συγνώμη από τους νεοδημοκράτες και από όλους τους πολίτες για τα λάθη και τις παραλείψεις της διακυβέρνησης της Ν. Δ. και έβαλε μια κόκκινη γραμμή ανάμεσα στην «παλιά και τη νέα, Νέα Δημοκρατία». «Πάω μπροστά και κοιτάω το μέλλον. Και το πότε θα κάνω ταμείο θα το δείτε…», είπε χαρακτηριστικά… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 4 με τίτλο :


«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, ΔΝΤ!»


Η πιο ενθουσιώδης από τις προσυνεδριακές συνδιασκέψεις της Ν. Δ. ήταν αυτή που έγινε χθες στην Καλαμάτα. Αφενός έπαιξε ρόλο ότι ο πρόεδρος ήταν εντός έδρας, αφετέρου είχε προηγηθεί η ατυχής εμφάνιση του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο. Το καινούργιο σύνθημα που ακούστηκε ήταν φανερά επηρεασμένο από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο ΔΝΤ», φώναζαν οι Νεοδημοκράτες. Φαίνεται πως η «Οδύσσεια» για την οποία μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου θα αποτελέσει σπουδαία πηγή έμπνευσης!


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :


«Σήμερα στη Ρηγίλλης η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, Της ΕΚΤ και της Ε. Ε.»


Το κατώφλι των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, θα περάσει σήμερα το απόγευμα αντιπροσωπεία των υπηρεσιακών παραγόντων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να συναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά. Το κλιμάκιο του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε. Ε., αναμένεται πως θα πληροφορηθεί από πρώτο χέρι τη στάση που θα κρατήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η «γαλάζια» παράταξη μπροστά στα νέα δεδομένα. Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη αντιταχθεί κατηγορηματικά στην ανάμειξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόβλημα, καθιστώντας σαφές πως ο ίδιος είναι υπέρμαχος μιας ευρωπαϊκής λύσης Στη σημερινή συνάντησή του, με την αντιπροσωπεία των υπηρεσιακών παραγόντων αναμένεται πως θα αναδείξει, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να προστατευθεί η κοινωνική συνοχή της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και οι στενοί συνεργάτες του, ετοιμάζουν ήδη συγκεκριμένο πλαίσιο στρατηγικής, το οποίο θα οδηγήσει τη χώρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μακριά από τη μέγγενη του ΔΝΤ και θα μειώσει το χρέος.


Από την 14 σελίδα του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» με τίτλο :


«Σκληρή επίθεση Σαμαρά στον Παπανδρέου για «αλλοπρόσαλλη πολιτική»


Η "Είσοδος» της χώρας μας στο ΔΝΤ, δύο μέρες μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού από το ηλιόλουστο Καστελόριζο, κλιμάκωσαν την επίθεση του προέδρου της Ν. Δ. κατά της κυβέρνησης. Ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο αποκάλεσε «νεοφιλελεύθερο σοσιαλιστή» και του επέρριψε όλη την ευθύνη για την επώδυνη αυτή κατάληξη. «Λέει ψέματα το ΠΑΣΟΚ όταν υποστηρίζει ότι «αναγκάστηκε» να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν αναγκάστηκε. Το επέλεξε και το κατέστησε αναπόφευκτο. Κι έχει απόλυτη ευθύνη για ό, τι έγινε. Όπως έχει απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί από δω και μπρος», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε σε ιδιαίτερα αντιπολιτευτικούς τόνους. «Δεν ήταν το έλλειμμα και το χρέος που εκτόξευσε τα σπρεντς. Ήταν η αλλοπρόσαλλη και ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης που μετέτρεψε μια συνηθισμένη κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού»…….
Προανήγγειλε ότι η Ν. Δ. θα παρουσιάσει προτάσεις για την οικονομία όταν θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η συμφωνία με το ΔΝΤ, τα οποία όμως είπε, θα βασίζονται στο τρίπτυχο: τόνωση της οικονομίας, διαρθρωτικά μέτρα, αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Στόχος του προέδρου της Ν. Δ. είναι «να βγούμε όσο το δυνατόν συντομότερο από τη δεινή αυτή θέση» (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο


«Εξτρέμ»


Μόλις ο Αλέκος Αλαβάνος είπε χθες στους δημοσιογράφους ότι θα έπρεπε να απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα στους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, του είπαμε, γιατί δεν προτείνει να… τους επιτραπεί η έξοδος και να τους απαγορευτεί η είσοδος; Χαμογέλασε και σχολίασε: «Αυτό είναι εξωκοινοβουλευτικό, είναι extreme”

Δεν υπάρχουν σχόλια: