Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ-ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Οι σημερινές (πριν λίγο) δηλώσεις της κ. Μέκελ και κ. Λαγκάρντ αντι να αποσαφηνίσουν το τοπίο δημιούργησαν νέες αβεβαιότητες. Η κ. Μέρκελ είπε ότι η Γερμανία θα βοηθήει την Ελλάδα αν το πρόγραμμα σταθερότητας της Ελλάδας αποδειχθεί συνεπές και αποδοτικό. Απαιτείται ομόφωνη συμφωνία για την βοήθεια προς της Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Καν οι συζητήσεις με το ΔΝΤ θα συνεχιστούν μέσρι τις αρχές του Μαίου. Η αποβολή της Ελλάδας απο το ευρώ δεν είναι επιλογή. Μιώθει υποχρεωμένη απέναντι στο ευρώ και ασφαλώς θα ανταποκριθεί στα πλαίσια που ορίζουν οι συμφωνίς της ΕΕ. Η Ελλάδα πρέπει να παοδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην παρούσα οικονομική συγκυρία.
Η κ. Λαγκαρντ είπε ότι η Ελλάδα κινεί τις αγορές και τους κερδοσκόπους.  ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ διαπραγματεύονται το σχέδιο στήριξης στην Ελλάδα. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα πρέπι να μειωθούν σημαντικά όπως και οι δημόσιες δαπάνες. Το πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα θα παρακολουθείται απο το ΔΝΤ. Για μια φορά πρέπει να επιβληθούν σκληρά μέτρα στην Ελλάδα κι αν η Ελλάδα δέχεται επιθέσεις η Ευρωζώνη θα αντιδράσει.
 Εν τω μεταξύ οι Σαρκοζί και Μπαρόζο δηλώνουν ότι η Ελλάδα πρέπει να προστατευθεί απο τις επιθέσεις και ότι υφίσταται θένα σταθερότητας της Ευρώπης.
 Ο κ. ΌΛι Ρεν δήλωσε επίσης πριν λίγο ότι το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας θα ολοκληρωθεί στις αρχές Μαίου.
Ωστόσο σε όλη την Ευρώπη διάχυτος είναι ο φόβος κατάρρευσης της Ελλάδας και μαζί και το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: