Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑράΤυπος» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 4 με τίτλο :
«Κλείσε πόρτα, κλείσε μάτια!»
Κ εκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Κανονικά πρέπει να γίνει σε…χύτρα για να μη διαρρεύσουν οι ατμοί από μια ομάδα που «βράζει» μετά τις δηλώσεις του Παπανδρέου στο Καστελόριζο και την παραδοχή κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων (Πάγκαλος, Πεταλωτής) ότι εδώ που είμαστε δεν έχουν νόημα οι «κόκκινες γραμμές». Χωρίς κόκκινες γραμμές και με θαμπό τον πράσινο ήλιο, πώς να ανοίξουν οι πόρτες; Αχ, που’ σαι νιότη με τα ανοιχτά του υπουργικά συμβούλια! Στους έξι μήνες σε γηράσκει το ΔΝΤ τελικά!


Από τη στήλη «Radar» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 16 με τίτλο :
«Ζητάει πίσω χρήματα από τους αγρότες»
«Τορπίλη στον αγροτικό κόσμο της χώρας βάζει η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή για να πλήξει τη στήριξη που προσέφερε η κυβέρνηση της Ν. Δ. σε χιλιάδες νέους αγρότες αλλά και τους αγρότες που στηρίχθηκαν από το πακέτο των 500 εκατ. Ευρώ. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προανήγγειλε χθες το βράδυ από το βήμα της Βουλής ότι το 35% των νέων αγροτών θα κληθούν να επιστρέψουν το πριμ που έλαβαν επί Ν. Δ. ενώ θα πρέπει να επιστραφεί τελεσίδικα και το ποσό των αποζημιώσεων από το πακέτο Χατζηγάκη με το οποίο στηρίχθηκαν οι αγρότες…(το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :
«ΑΡΝΗΤΙΚΑ»
Η Εφαρμογή του «Καλλικράτη», σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για καταργήσεις ή συγχωνεύσεις εκατοντάδων Οργανισμών και ΔΕΚΟ, αναμένεται να φέρει εκτεταμένο κύμα απολύσεων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Το ερώτημα είναι εάν η κυβέρνηση διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο για την απορρόφησή τους, ώστε να μην εκτοξευθεί η ανεργία σε εφιαλτικά επίπεδα.


Από την 3η σελίδα του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} με τίτλο :
« Εξ οικειών…»
«Κάτι δεν πάει καλά. Ο κ. Παπανδρέου είπε εν γνώσει του ψέματα στον ελληνικό λαό και κέρδισε τις εκλογές. Πράγμα όχι καινοφανές, αλλά με αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αυτά τα ψέματα ήταν χοντρά. Αμέσως μετά τις εκλογές περιεσφίχη γύρω του από έναν κλοιό συνεργατών που αντιμετωπίζουν το πολίτευμα όπως οι μουτζαχεντίν στις σουφραζέτες. Ακολούθως άρχισαν βροχή οι πασοκιές. Με τα ηλεκτρονικά βιογραφικά, την ονοματολογία των υπουργείων και άλλα φαιδρά, κάργα αντιπαραγωγικά… « (Από την «Ελευθεροτυπία»)


Από την 3η σελίδα του
«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :
«Ποιόν να πιστέψουμε;»
Την περασμένη Παρασκευή ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε δηλώσει (στο «Mega») ότι «κόκκινες γραμμές» βάζεις όταν είσαι σε θέση ισχύος. Εδώ εμείς αιτούμεθα». Χθες, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «οι διαπραγματεύσεις (σ. σ.: με τους επιθεωρητές) προχωρούν καλά». Δηλαδή, από τη μία δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές και από την άλλη γίνονται διαπραγματεύσεις; Μάλλον κάποιος από τους δύο κυβερνητικούς δεν λέει την αλήθεια. Και όλοι καταλαβαίνουμε ποιος είναι αυτός…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 12 με τίτλο :
«Απαραίτητα τα μέτρα για την ανάπτυξη»
ΟΙ τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κομισιόν έφθασαν στη Ρηγίλλης λίγα λεπτά πριν από τις έξι με διπλωματικό αυτοκίνητο. Χωρίς να κάνουν καμία δήλωση εισήλθαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας αμίλητοι και με ύφος παγερό. Όπως ανακοίνωσε στο τέλος της συνάντησης που κράτησε εβδομήντα λεπτά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «επρόκειτο περί ενημερωτικής συνάντησης τεχνικής φύσεως». Σε αυτή συμμετείχαν, εκτός του προέδρου Αντώνη Σαμαρά, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Σταϊκούρας. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι θέσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της κρίσης και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση: Στην ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω ύφεση στην οικονομία, η οποία, όπως εξήγησαν στους εκπροσώπους των δανειστών, θα μας οδηγήσει σε φαύλο κύκλο εξαιτίας της μείωσης του ΑΕΠ. Η Ν. Δ. επέμεινε ιδιαιτέρως στις προτάσεις των μέτρων τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση και στην υπεράσπιση των θέσεων εργασίας. Επίσης, στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή σε μία ανεπτυγμένη ευρωπαϊκή χώρα, όπως η Ελλάδα, όχι μόνο για τους προφανείς λόγους κοινωνικής ισορροπίας και δικαιοσύνης, αλλά και για λόγους ενίσχυσης της ενεργού ζήτησης (το άρθρο συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: