Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

AΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της



«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :


«Αντώνης Σαμαράς: «Πλάτη για να σωθεί η χώρα»»


Σ φοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, και στον πρωθυπουργό, τους οποίους χαρακτήρισε «το πρόβλημα και όχι η λύση», εξαπέλυσε χθες από τη Ρόδο ο κ. Αντώνης Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας ότι η Ν. Δ. «θα βάλει πλάτη για να μη βουλιάξει η χώρα». Ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους σημειώνοντας ότι η χώρα «ζει κρίσιμες στιγμές» και κάλεσε όλους τους Έλληνες «να μείνουν όρθιοι και μονιασμένοι μπροστά στον κίνδυνο»…. ….. Ο κ. Σαμαράς έθεσε ως εθνικό στόχο την κατά το δυνατόν ταχύτερη έξοδο της χώρας από τη στενωπό και την επιτήρηση του ΔΝΤ, βάζοντας ως προτεραιότητα τον περιορισμό της ύφεσης και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής. Επανέλαβε την πρότασή του για εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσία του Δημοσίου, ύψους 300 δις ευρώ, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, την παραχώρηση δημόσιων εκτάσεων για τη δημιουργία παραθεριστικών οικισμών που απευθύνονται σε υψηλού εισοδήματος κατοίκους του εξωτερικού. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :


«Όλοι θα βάλουμε πλάτη για να μη βουλιάξει η Ελλάδα! »


«Η Ελλάδα δεν θα βουλιάξει. Και όλοι μας θα βάλουμε πλάτη για να μη βουλιάξει η Ελλάδα!», διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς από τη Ρόδο, όπου μιλώντας στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματος γ ια τον τουρισμό, έκανε εκτενή αναφορά στις οικονομικές εξελίξεις. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέδειξε τις βαρύτατες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, αλλά και «έβαλε πλάτη» στη χώρα, απαντώντας στις φημολογίες περί αναδιάρθρωσης του χρέους και καταγγέλλοντας πρακτικές των ιδιωτικών οίκων αξιολόγησης, με αφορμή την προχθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 2:


Προσυνεδρίαση της Ν. Δ. στη Ρόδο. «Περνάμε δύσκολες στιγμές, είναι δύσκολες οι ώρες για την Ελλάδα», δήλωσε, αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Σαμαράς, και επεσήμανε πως «η υπέρβαση των γνωστών μικρόψυχων αντιρρήσεων για το κάθε τι πρέπει να θεωρείται δεδομένη». Ο πρόεδρος της Ν. Δ. είχε συνάντηση με όλους τους δημάρχους του νησιού της Ρόδου και με στελέχη της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα ειδικότερα προβλήματα που έχει η Αυτοδιοίκηση στα Δωδεκάνησα εν όψει και της διοικητικής μεταρρύθμισης. Η Ν. Δ. όπως είπε ο κ. Σαμαράς, θα δώσει μάχη για να υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τον «Καλλικράτη» αναφορικά με το Χωροταξικό, τις αρμοδιότητες και τους πόρους.


Από τη στήλη «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 9 με τίτλο :


«Ο Σαμαράς στο Economist»


Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο του Economist. Ο Αντώνης Σαμαράς, θα παραστεί στο συνέδριο, στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ» , και θα μιλήσει στις 8 απόψε το βράδυ


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Ολέθριο λάθος με την «αιμορραγία των καταθέσεων»»


Με μεγάλη καθυστέρηση ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εδέησε να διαβεβαιώσει ότι το τραπεζικό σύστημα δεν κινδυνεύει με κατάρρευση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ; Δεν ξέρουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ένας πακτωλός χρημάτων έχει μεταφερθεί ήδη στο εξωτερικό. Και ξέρουμε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να «τιμωρήσει» όλους εκείνους που σήκωσαν εκατομμύρια ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και τα έστειλαν σε ασφαλή καταφύγια. Η κυβέρνηση είχε τα μέσα να το κάνει αυτό, αλλά δεν το έκανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: