Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ capital.gr

Μια προσφορά αξίας πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αποφάσισε να κάνει το Capital στο ελληνικό κράτος, συναισθανόμενο την κρισιμότητα των περιστάσεων και την ανάγκη για περιστολή δαπανών.

To 1997, φοιτητής τότε, σκέφτηκα μια ιδέα για να έχω ένα εισόδημα, εκμεταλλευόμενος την αγάπη μου για τους υπολογιστές. Αποφάσισα να κατασκευάζω sites για το… ιντερνέτ - όπως το πρόφεραν τότε οι λίγοι που το γνώριζαν. Μάλλον ήμουν ικανός στη δουλειά αυτή αφού κατέληξα να εγκαταλείψω τις σπουδές μου και να είμαι σήμερα αντιπρόεδρος ενός από τα σημαντικότερα sites στην Ελλάδα.
Αυτό στο οποίο σίγουρα δεν ήμουν καλός ήταν η επιλογή πελατών. Διότι με λίγο καλύτερους «εργοδότες» δεν θα χρειαζόταν να εργάζομαι σήμερα.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξα όταν πληροφορήθηκα πόσο κόστισε η κατασκευή του website του ελληνικού κοινοβουλίου. Όπως πιθανώς θα έχετε ακούσει και εσείς, το site www.parliament.gr κόστισε 1,06 εκατ. ευρώ! Ευτυχώς συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ! Σχετική ερώτηση έκανε στις 3 Μαρτίου, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Βελόπουλος και η απάντηση ήρθε από τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Πετσάλνικο στις 16 του τρέχοντος. Δείτε στη δεξιά στήλη τα σχετικά έγγραφα.
Σύμφωνα με την απάντηση το 20% χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς πόρους και το 80% από κοινοτικούς, από τους κακούς δηλαδή εταίρους μας στην Ε.Ε., που - για κάποιο αδιανόητο λόγο - δείχνουν να μη μας εμπιστεύονται πλέον.
Η ποιότητα του εν λόγω δικτυακού τόπου, παραπέμπει σε δουλειά πιτσιρικά freelancer των αρχών της προηγούμενης δεκαετίας. Αυτό προς επίρρωση της εκτίμησης του βουλευτή, που κατέθεσε την ερώτηση, ότι «κοστολογείται στην αγορά το πολύ 20.000 ευρώ».
Όμως, προφανώς, η κουβέντα δεν γίνεται επειδή το site της Βουλής δεν είναι προηγμένο και χωρίς ίχνος λειτουργικότητας ή καλαισθησίας. Το θέμα μας είναι η αγανάκτηση που προκαλεί ακόμα και στον πιο αδαή σε οποιοδήποτε τομέα, ο τρόπος με τον οποίο γίνεται σε αυτή τη χώρα ο,τιδήποτε εμπλέκει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο.
Η γενιά μου καλείται να εργαστεί και να δημιουργήσει μέσα στο χειρότερο οικονομικό κλίμα των τελευταίων δεκαετιών, σε μια από τις χειρότερες περιόδους του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Χωρίς να έχουμε καμία ευθύνη και καμία συμμετοχή στην ασύλληπτη αρπαγή του πλούτου της Ελλάδας την τελευταία τριακονταετία, αποκτήσαμε ως έθνος, παγκοσμίως, την εικόνα του κλέφτη και του απατεώνα, του χρεοκοπημένου και του ανίκανου, του υποτελή και χωρίς στον ήλιο μοίρα Νότιοευρωπαίου.
Και κάθε μέρα έχει κάτι καινούργιο για να δώσει διαφορετικό χρώμα στο φαινόμενο «Σύγχρονη Ελλάδα»: 100 μονάδες άνοδο στα spreads, νέα φορολογικά μέτρα, ένα ακόμα σκάνδαλο σαν αυτό με το site της Βουλής, ένα νέο χαμηλό για το Γεν. Δείκτη, ένα νέο υψηλό για τις ακάλυπτες επιταγές, μια έρευνα που μας κατατάσσει χαμηλότερα από τη Ζιμπάμπουε και πολλά ακόμα. Δεν πλήττουμε ποτέ σε αυτό το φανταστικό τόπο.
Τo Capital.gr, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες του κράτους για περικοπές δαπανών, προσφέρεται να κατασκευάσει δωρεάν το επόμενο website της Βουλής. Και θα είναι τόσο καλύτερο από το τρέχον, που με βάση την παραπάνω… τιμολόγηση θα είναι αξίας πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Σκοπεύουμε, μάλιστα, να προσφέρουμε και δωρεάν διαφημιστικό χώρο στο parliament.gr ώστε να αυξηθεί ο κόσμος που θα μπαίνει στο site να ενημερωθεί για τα κατορθώματα των πατέρων του έθνους. Το μόνο που δεν θα προσφέρουμε δωρεάν θα είναι το γιαούρτι και οι τομάτες για να μη θεωρηθεί ότι υποκινούμε πράξεις αποδοκιμασίας για τους 300 εκπροσώπους του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: