Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΜΡΙΔΩΝ

Από τη 13η σελίδα του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» με τίτλο :


« «Πράσινη λάσπη» για να κρύψουν τις ευθύνες τους»


Ε πένδυση στη λάσπη ετοιμάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των πολιτών μετά την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ. Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε. Τ.», το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να στήσει χορό σκανδαλολογίας κατά της Ν. Δ., προκειμένου να της «φορτώσει» το αδιέξοδο της προσφυγής της χώρας μας στην Ε. Ε. και το ΔΝΤ, όπου την οδήγησαν οι χειρισμοί του πρωθυπουργού.. Λίγο πριν αναχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες, ένα έγγραφο «έφευγε» από τα χέρια του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη προς όλους τους γενικούς διευθυντές των υπουργείων. Μέσα σε αυτό, τους καλούσε να ψάξουν και να βρουν μέχρι τις 26 Μαρτίου, δηλαδή έως την επομένη της πρώτης δραματικής δήλωσης Παπανδρέου, οποιοδήποτε στοιχείο οικονομικής κακοδιαχείρισης που να έχει γίνει από τη διακυβέρνηση της Ν. Δ. τους τελευταίους τρεις μήνες πριν από τις εκλογές. Το έγγραφο είναι αποκαλυπτικό των προθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα για τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στο δανεισμό, βάζοντας στο «κάδρο» των ευθυνών τη Νέα Δημοκρατία. Και αποδεικνύει ότι η νοοτροπία που ονομάζεται «βαθύ κράτος» κυριαρχεί παρά τις προσπάθειες των κυβερνώντων να πείσουν για το αντίθετο. Η αποστολή και κυρίως η σύνταξη του εγγράφου δημιουργεί κρίσιμα ερωτηματικά που ζητούν απαντήσεις (το άρθρο συνεχίζεται με τη δημοσίευση του εγγράφου…)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ « του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 13 με τίτλο :


«Καμία εμπιστοσύνη στον Γ. Παπανδρέου»


Η προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται, η δραματική κατάσταση της οικονομίας και η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση, αλλάζουν το πολιτικό σύστημα στη χώρα. Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές σειρά δημοσκοπήσεων δείχνει πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου φαίνεται να χάνουν την εμπιστοσύνη και τη συναίνεση των πολιτών. Σύμφωνα με την έρευνα της GPO για το MEGA, το 60,9% αξιολογεί αρνητικά την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης και το 70,2% αξιολογεί αρνητικά την ανάμιξη του ΔΝΤ…. …. Στη Νέα Δημοκρατία, εκτιμούν πως η δυσμενής αυτή εξέλιξη , που δυσαρεστεί τους πολίτες και δεν βρίσκει σύμφωνη την κοινωνία, αποδίδεται ευθέως στους χειρισμούς της κυβέρνησης. Η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, μάλιστα, σε ανάλυση την ποία δημοσιοποίησε βασιζόμενη στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, εκτιμά πως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πτωτική πορεία…. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :


«!»


Τα στελέχη του ΔΝΤ , της Ε. Ε. και της ΕΚΤ, ου κάνουν επαφές στην Αθήνα, θα πάνε και στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς;…..


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Η λίστα με τα βαρίδια»


Το μήνυμα που έρχεται από τη Ρηγίλλης είναι αυτήν την φορά κάτι παραπάνω από σαφές. Τα βαρίδια του κόμματος, όλοι αυτοί δηλαδή, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα, θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν για τη Ν. Δ. Η απόφαση να τους αφαιρεθεί η κομματική ταυτότητα θεωρείται ειλημμένη, αφού η λίστα του Σίντλερ, όπως τη χαρακτηρίζουν, είναι έτοιμη. Στο ερώτημα πάντως πότε θα δημοσιοποιηθεί, οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου για να ξεκαθαρίσει άμεσα το εσωκομματικό πεδίο. Κάποιοι άλλοι θεωρούν βέβαιο ότι θα γίνει λίγο πριν από το Συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για τον Ιούνιο. Για να δούμε ποιοι τελικά θα επιβεβαιωθούν..


Από την 11η σελίδα του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» με τίτλο :


« «Δεν έχει το θάρρος να ζητήσει συγνώμη»»


Σκληρή απάντηση στην ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και στην επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Αντώνη Σαμαρά έδωσε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο εκπρόσωπος του κόμματος τόνισε πως «το ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς είχε την τόλμη να ζητήσει συγνώμη για τα όποια λάθη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι πράξη ευθύνης και δείγμα νέας πολιτικής συμπεριφοράς που απαιτεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Αντίθετα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει το θάρρος να ζητήσει συγνώμη για τα δεινά που έφερε στη χώρα επί δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ. Ο λαός βλέπει τη διαφορά». Ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό καταλογίζοντάς του προσωπικές ευθύνες για την προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο…(συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: