Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της



«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«Συνέρχεται η Κ. Ε. της Ν. Δ. για τις οργανωτικές αλλαγές»


Σ την προώθηση οργανωτικών αλλαγών εν όψει του συνεδρίου (εκλογή συνέδρων, ανάδειξη προέδρων νομαρχιακών από τη βάση) ρίχνει το βάρος του σε εσωκομματικό επίπεδο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς , και προς τούτο, συγκαλεί, την Κυριακή του Θωμά συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Αντικείμενο της συνεδρίασης που θα είναι η δεύτερη υπό τον κ. Σαμαρά, θα είναι η έγκριση των οργανωτικών αλλαγών για την ανάδειξη των τοπικών οργάνων του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς έχει αποστείλει επιστολές στους περί τις 800.000 πολίτες που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου (σ. σ. : το είχε πράξει και στα τέλη του 2009, όταν είχε στείλει ευχαριστήριο μήνυμα) προτρέποντάς τους να παραμείνουν ενεργοί και να μετέχουν στις προσυνεδριακές διαδικασίες. Με αφορμή εξάλλου, τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στον ΟΑΕΔ και την εξαγγελία του περί επιδότησης 120.000 θέσεων εργασίας, η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε τις προτάσεις που έχει διατυπώσει ο κ. Σαμαράς για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας.. (το άρθρο συνεχίζεται)0


Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των


«ΝΕΩΝ» σελ. 4 με τίτλο :


«Ναυτικές καμπάνες»


Στη Λισαβώνα βρέθηκε για δυο μέρες ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Όχι για διακοπές, αλλά για δουλειά. Ο ευρωβουλευτής της Ν. Δ ταξίδεψε στην πόλη του Φερνάντο Πεσόα σε αποστολή του Ευρωκοινοβουλίου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας (EMSA. Σημειώνω ότι ο EMSA είναι ο επιχειρησιακός βραχίονας της Ένωσης για τη ναυτιλία και τις θαλάσσιες μεταφορές. Τα λέω όλα αυτά γιατί ο Οργανισμός παραπονιέται ότι μετά την κατάργηση του υπουργείου Ναυτιλίας η Ελλάδα, αν και ναυτική χώρα, δεν είναι καθόλου δραστήρια στον Οργανισμό. Κι άλλη καμπάνα για τη Λούκα Κατσέλη….

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ » της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :


«Συνεχής αξιολόγηση από τον Αντώνη Σαμαρά –Καθημερινές «εξετάσεις» για τους τομεάρχες»


Συνεχής είναι η αξιολόγηση των στελεχών της Ρηγίλλης από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει ζητήσει από τους τομεάρχες του κόμματος επιτάχυνση του αντιπολιτευτικού έργου και του ρυθμού των επεμβάσεων σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Η σκιώδης κυβέρνηση δίνει συνεπώς «εξετάσεις» καθημερινά και χρονικός ορίζοντας για τη «βαθμολόγηση» φέρεται το συνέδριο του Ιουνίου, το οποίο, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί κομβικό σημείο για την πορεία ανασυγκρότησης του κόμματος. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «RANTAR» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 13 με τίτλο :


«Στα…χαρτιά ο διάλογος»


ΣΤα.. χαρτιά έμειναν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς φορείς. Όπως καταγγέλλει ο βουλευτής Φθιώτιδας της Ν. Δ., Χρήστος Σταϊκούρας, η διαπίστωση που είχε εκφράσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απουσία διαλόγου, επιβεβαιώθηκε από τους κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι τοποθετήθηκαν με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο. «Από την ακρόαση των φορέων επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρξε ουσιαστική διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΥΡΙΑΝΗΣ» σελ. 2 με τίτλο :


«Επιτάχυνση»


Πολύ ωραία όσα ακούγονται περί επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, , δεν είναι αρνητικό να βάζει ο Πρωθυπουργός τους υπουργούς «Στην…πρίζα», αλλά υπάρχει και η εκδοχή του… «όποιος βιάζεται σκοντάφτει»! να τρέξει λοιπόν, αλλά να μην σκοντάψει! Γιατί το ζήτημα δεν είναι να φέρει και ένα και δύο και πέντε και τριάντα νομοσχέδια, αλλά να προωθήσει και μία και δύο και πέντε και τριάντα, αν είναι δυνατόν, αλλαγές που θα είναι καλά προετοιμασμένες, ώστε να πετύχουν και στην πράξη. Έχει σημασία και η ποσότητα του κυβερνητικού έργου, αρκεί να μην είναι εις βάρος της ποιότητας, έτσι;!

Δεν υπάρχουν σχόλια: