Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 10-11 με τίτλο :


«Από «κόσκινο» θα περνά όποιος θέλει να κατέβει βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία»


Ε ιδική επιτροπή η οποία θα αξιολογεί όσους επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές συγκροτεί η Νέα Δημοκρατία. Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την πρωτοποριακή απόφασή του πως από τώρα και στο εξής και εν όψει των βουλευτικών εκλογών, όποτε αυτές γίνουν, όλοι όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν προς αξιολόγηση την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι. Η επιτροπή θα συγκροτείται από καταξιωμένα στελέχη της παράταξης, με σκοπό, αφού αξιολογήσουν όλες τις υποψηφιότητες, να υποβάλουν τις προτάσεις τους στην ηγεσία του κόμματος. «Όλοι, μα όλοι, θα αξιολογηθούν και θα κριθούν, με βάση την πολιτική και προσωπική τους διαδρομή. Η παράταξη έχει μεγάλο πλούτο. Και ασφαλώς όσοι έχουν πονέσει και όσοι έχουν θίξει την παράταξη δεν θα έχουν κανένα απολύτως ρόλο στην καινούργια Νέα Δημοκρατία. Η σελίδα έχει γυρίσει», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, πιστός στη δέσμευσή του για ριζικές αλλαγές στο κόμμα. (το άρθρο συνεχίζεται με την κριτική του κ. Σαμαρά για τον «Καλλικράτη»


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΚΟΣΜΟΥ (του Σαββατοκύριακου)» σελ. 13 :


Το αποκάλυψε ή του ξέφυγε; Ο λόγος για τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Ξυνίδη, ο οποίος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση είπε ότι από τις πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης, από τον περασμένο Οκτώβριο δηλαδή, «γνωρίζαμε, είμαστε σίγουροι ότι θα πάμε στο ΔΝΤ και ότι θα λάβουμε σκληρά μέτρα». Τότε, προς τι οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, ότι «τα μέτρα επαρκούν και δεν πρόκειται να λάβουμε άλλα»; Μα, θα μου πείτε ήταν το μόνο ψέμα που μας έλεγαν; Όχι, αλλά ήταν το πλέον σημαντικό. Βλέπετε έπρεπε να προηγηθεί το επικοινωνιακό παιχνίδι. Να… πεισθεί ο λαός για τον «μονόδρομο» και την αναγκαιότητα λήψης σκληρών μέτρων. Έτσι βέβαια χάθηκε πολύς, πολύτιμος χρόνος. Έτσι, κάπως μας κυβερνούν…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 8 με τίτλο:


«Αντώνης Σαμαράς: «Άκαιρες και επικίνδυνες οι διαπραγματεύσεις»


Ρητή διαφωνία με τον τρόπο και τον χρόνο που επέλεξε η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις και συμφωνίες με την Τουρκία, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στον απόηχο της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Λυγερού «Σταυροφόρος χωρίς Σταυρό».Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε: «το πρόβλημα δεν το έχουμε με την ίδια την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, αλλά με τη διάθεση να εμπλακούμε σε διαπραγματεύσεις που είναι άκαιρες- και γι αυτό επικίνδυνες. Και σε συμφωνίες «χαμηλής πολιτικής»
που είναι λεόντειες και ετεροβαρείς», αναφερόμενος στις συμφωνίες οικονομικής συνεργασίας και την «ανταλλαγή» της πράσινης βίζας με τη συμφωνία για την επαναπροώθηση των μεταναστών… (το άρθρο συνεχίζεται με τις ενδιαφέρουσες απόψεις του προέδρου της Ν. Δ. κ. Σαμαρά)


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ – Συνταγή αποτυχίας»


Η κυβέρνηση πρέπει να φέρει σε πέρας τους επόμενους μήνες το μεγαλύτερο και δυσκολότερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων των τελευταίων εξήντα ετών στη χώρα. Δεν είναι όμως, σαφές, αν το έχει πραγματικά αντιληφθεί η ίδια, σε όλες του τις διαστάσεις. Αλλιώς, δεν εξηγείται το γεγονός πως ο πρωθυπουργός συνεχίζει τα μη ζωτικής σημασίας ταξίδια, ότι δεν υπάρχει ένα σφιχτό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου που να συντονίζει αυτό το πρόγραμμα και πως προφανέστατα ανεπαρκείς υπουργοί παραμένουν στις θέσεις τους. Το στοίχημα είναι κρίσιμο για την Ελλάδα και η αποτυχία του προγράμματος θα οδηγήσει με μαθηματική βεβαιότητα στη χρεοκοπία. Η συνέχιση της κυβερνητικής ρουτίνας είναι βέβαιη συνταγή παταγώδους αποτυχίας.


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Θέμα αξιοπιστίας»


«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε την Ελλάδα σε μια διαφορετική αναπτυξιακή τροχιά», δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με επιχειρηματίες ελληνικής καταγωγής. Ενώ, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, ανέφερε ότι «εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση αυτή, χρειαζόμαστε ανάπτυξη». Πώς όμως, θα πεισθούν οι επίδοξοι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα για την ύπαρξη «διαφορετικής αναπτυξιακής τροχιάς»,, όταν ο αναπτυξιακός νόμος και οι υπόλοιπες απαιτούμενες παρεμβάσεις του αρμόδιου υπουργείου συνεχίζουν να κινούνται…εκτός τροχιάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: