Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ(;) ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ(!)

Πέρασαν πέντε μήνες να καταλάβουν οι τράπεζες το μεγάλο πρόβλημα που συνατούν τα νοικοκυριά αλλά και οι επιχειρήσεις ΟΛΕΣ!!!
Σήμερα η Εθνική ανακοίνωσε μέτρα ελάφρυνσης των βαρών και υποχρεώσεων των δημοσίων υπαλλήλων και συνατξιούχων που έχουν υποχρεώσεις προς τις τράπεζες. Μέσα στο σαββατοκύριακο θα ακολουθήσουν και όλες οι άλλες!!
Το ερώτημα που τίθεται είναι γαιτί οι τράπεζες άργησαν τόσο πολύ; Γιατί η ανακοίνωση της Εθνικής αναφέρεται μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους και όχι σε όλους; Γιατί οι επιχειρήσεις που έχουν σημαντικότερα προβλήματα εξαιρούνται;
Ερωτηματικά που βγαίνουν αβασάνιατα απο όλους που δεν υπάγονται στην κατηγορία αυτή.
Τι περίμεναν οι τράπεζες, να βελτιωθεί το κλίμα; Σαφώς όχι. Αλλά λειτουργούν με τα ίδια κριτήρια της γραφειοκρατικής αντίληψης του δημοσίου τομέα. ταυτίστηκαν με την γραφειοκρατία και τα γρανάζια της αντιπαραγωγικότητας. Αδυνατούν να καταλάβουν το μεγάλο πρόβλημα που και οι ίδιες γέννησαν στο σύστημα.
Αφού έφεραν το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών στα ύψη αφού δεν αποφασίζουν να μειώσουν τα επιτόκια των καρτών απο 20% και πλέον αποφασίζουν την μετατροπή των χρεών των καρτών σε δάνεια καταναλωτικά με προσημείωση!!! Ποιά είναι η διευκόλυνση όταν αναγκάζουν τον οφειλέτη να προσημειώσει το σπίτι του αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ για μερικές χιλιάδες ευρώ;
Δηλαδή αυτό που αντιλαμβάνεται κάποιος είναι ότι ''χώνουν'' ακόμη πιο βαθειά τους οφειλέτες και μάλιστα τους κάνου ακόμη πιο μακροπρόθεσμους οφειλέτες.
Αφού έσπασαν και κατήγγειλαν τις συμβάσεις των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων έρχονται τώρα να επισημοποιήσουν την πρόθεσή τους να αρπάξουν επίσημα την περιουσία των μικρών οφειλετών επίσημα!!!
Καμιά σχέση δεν υπάρχιε ανάμεσα στις τράπεζες των Ευρωαπαϊκων χωρών με τις Ελληνικές. Σε κανένα επίπεδο δεν συγκρίνονται. Τα κέρδη τους θα πρέπει να είναι άνω του 60% για να είναι ικαονοπιμένες. Αν πέσουν κα΄τω απ' αυτά τα όρια δημιουργούν ψευδεσθήσεις στους πολίτες ότι γκρεμίζεται το σύστημα αν τα κέρδη περιοριστούν στο 20% ή στο 10% όταν άλλες τράπεζες άλλων χωρών στέκονται με ικανοποίηση με κέρδη αυτών των τάξεων!!
Κατάφεραν όχι μόνο να κυριαρχήσουν αλλά και να έχουν συμμάχους και τους πολιτικούς λαμόγια, να αποφασίζουν μόνο υπέρ των τραπεζών για να έλθουν στη συνέχεια να ξεγελάσουν ακόμη μια φορά και να δείξουν τάχατες κοινωνικό πρόσωπο παίρνοντας ''ευέλικτα'' μέτρα για τους οφειλέτες.
Η υποκρισία όχι μόνο περισσεύει αλλά έγινε καθεστώς σε μια χώρα που γκρεμίζεται, απαξιώνεται η αξιοπιστία της που εξευτελίζεται σε όλο τον πλανήτη εξ αιτίας των ίδιων αυτών των τραπεζών!!
Αλοίμονο!!!! Δεν χόρτασαν; Δεν υπάρχει όριο; Δεν θα καταλάβουν ότι οι αντοχές βρίσκονται στο τέλος τους; Δεν καταλαβαίνουν ότι κάποια στιγμή θα σύστημα θα εκραγεί και θα είναι οι πρώτοι που θα πληρώσουν; 
Σοβαρευτείετ, κύριοι. Οι Έλληνες έπαψαν να τρώνε χόρτο!!! Όλα τα καταλαβαίνουν τώρα. Όλα τα ξέρουν όλα τα υποψιάζονται και αναπτύσουν τις αντιστάσεις τους για κοινωνική έκκερηξη και όποιον πάρει ο χάρος!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: