Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ SHORT SELLING ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στο πλαίσιο της προστασίας και του ελέγχου της εκμετάλλευσης των αδυναμιών του συστήματος και του περιορισμού της δράσης των Hedge Funds στις αγορές χρήματος. Η ενέργεια αυτή επιτείνει τις υποψίες ότι η ΕΕ αδυνατεί να αναπτύξει μηχανισμούς προστασίας του νομίσματός της και των οικονομιών των κρατών μελών της.
Ταυτόχρονα, χθες, η ΕΚΤ παρενέβη στην αγορά ομολόγων ενώ οι ιδιωτικές τράπεζες διέθεσαν 160 δις ευρώ για τη συμμετοχή στις εκδόσεις ομολόγων τη στιγμή που η ΕΚΤ ζητούσε μόλις 16 δις ευρώ.
Το ευρώ έναντι του δολλαρίου βρέθηκε στα χαμηλότερα σημεία τετραετίας ενώ σήμερα άνοιξε με κέρδη μέχρι 0,4% κι αυτή την ώρα επανέρχεται σε πτωτική πορεία χάνοντας και πάλι 0,02%. Η τάση του σαφώς είναι πτωτική χωρίς να μπορεί να εκτιμηθεί το τέλος αυτής της καταρκύλας του.
Άνοιξαν και τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με ισχυρές πτωτικές τάσεις με την Γερμανία να χάνει 1,59%, τη Αγγλία 1,58% και τη Γαλλία 2,32%.
Οι παροτρύνσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για συγχώνευση τραπεζών πέφτουν στο κενό. Οι μικρές Ευρωπαϊκές οικονομίες.
Το Ελληνικό χρηματιστήριο καθημερινά χάνει αξίες χωρίς να προσδιορίζεται που θα μπορούσε να σταματήσει βάζοντας σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα.
Οι ώρες που περνούμε είναι άκρως επικίνδυνες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: