Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Οι απώλειες του ευρώ δεν αποτελούν τελικά έκπληξη. Είναι μάλλον μέρος ενός συστηματικού παιχνιδιού, προμελετημένου, το οποίο καθορίζεται πλήρως απο της δυνάμεις του χρήματος. Η πορεία του προς το 1,20 είναι προδιαγεγραμμένη απο πολύ καιρό. Οι δυνάμεις του χρήματος είτε λιετουργώντας καθ' υπόδειξη είτε και από μόνοι τους με σκοπό την κερδοσκοπία είχαν προαναγγείλει την πορεία αυτή εξυπηρετώντας σκοπιμότητες ηγετών κρατών να ενισχύσουν τη θέση τους οικονομικά στο οικονομικό γίνεσθαι και να εξασφαλίσουν ατομικά και άλλα συμφέροντα. Τίποτα δεν θυμίζει πόλεμο και ιδιαίτερα οικονομικό πόλεμο, επιβεβαιώνει απλά ότι οι τύχες των μικρών οικονομιών βρίσκονται στα χέρια των ισχυρών με κάθε επίσημο τρόπο.
Άνοιξε η αγορά της ισοτιμίας και το ευρώ έναντι του δολλαρίου τούτη την ώρα είναι στο 1,2381 σημειώνοντας απώλειες 0,17%.
Άνοιξαν και τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και σημειώνουν κέρδη. Η Γερμανία κερδίζει 1,24%, η Αγγλία 0,84% και η Γαλλία 1,28%.
Η Νεά Υόρκη χθες έκλεισε με μικρά κέρδη 0,05%.
Σήμερα η Ελλάδα εκταμιεύει 14,5 δις ευρώ ως πρώτη δόση απο την ΕΕ και σε λίγες ημέρες μέχρι το τέλος της εβομάδος εκταμιεύονται και τα υπόλοιπα απο το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: