Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑράΤυπος» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 4 με τίτλο :


«Συνεχίζονται οι προσλήψεις!»


Τ ο υ πουργείο Πολιτισμού, κατόπιν εντολής του αρμόδιου υπουργού, Παύλου Γερουλάνου, διεξάγει έρευνα για το κατά πόσον είναι αξιοκρατικές οι προσλήψεις 30 συγχωριανών της, μίας δεύτερης ξαδέλφης και πέντε συγγενών της κ. Τζάκρη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Αποκαλύψεις». Το μείζον θέμα όμως είναι αλλού: Πως ακριβώς υλοποιείται η απόφαση για πάγωμα των προσλήψεων που είχε αναγγείλει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός; Οι χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου που βλέπουν το εισόδημά τους να καταρρέει απαιτούν άμεση απάντηση. Άμεση απάντηση απαιτούν και όλοι οι πολίτες που καλούνται να πληρώσουν αυξημένους και έμμεσους φόρους και δεν θέλουν να δουν τη χώρα να χρεοκοπεί. Γι αυτά θα μας έχει απάντηση ο Παύλος Γερουλάνος ή μόνο για τη νομιμότητα των προσλήψεων;


Από τη στήλη «ναυτίλος» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 10:


Σε μόνιμη βάση «μέτρα» θα παίρνει η κυβέρνηση! Άλλα τώρα, άλλα τον Ιούνιο – Ιούλιο, άλλα το φθινόπωρο, «μέτρα» ως τελικής πτώσεως κι όποιος αντέξει. Πότε θα παγώνει τους μισθούς, πότε θα εξαγγέλλει συντάξεις για του Αγίου Προσδόκιμου, πότε θα κόβει χέρια, μέλλον, όνειρα, κατά το δοκούν κατά βολάς και κατά ριπάς. Ψευδόμενη, συρόμενη και αλλόφρων, θα παίρνει αύριο τα μέτρα που αποτασσόταν χθες. Κάθε μέρα θα ζητάνε κι άλλο αίμα, λες και η χώρα έχει μπει σε Στρατόπεδο Συγκέντρωσης για να συμμορφωθεί προς τας Υποδείξεις των Τραπεζιτών και των Λαμογιοφοροφυγάδων. Με μια κυβέρνηση ανδρεικέλων –«κάπο»- υπάκουη στους Γκαουλάιτερ που, αφού πρώτα ξεφτίλισε τους Έλληνες ως «τεμπέληδες» και «διεφθαρμένους», βλέπει τώρα τις ίδιες φωτιές να ανάβουν και στην Ισπανία ή τη Βρετανία –« δεν είναι καπνός απ την Ιθάκη», ανόητοι, είναι τα δικαιώματα των ανθρώπων που καίγονται και εκεί… Είναι τα έργα των Εμπρηστών που υπηρετείτε…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :


«Σαμαράς: Πρέπει να βγουν όλα στο φως»


Τη διαυγή και ξεκάθαρη θέση της Νέας Δημοκρατίας «όλα στο φως» για τις υποθέσεις των οποίων έχουν επιληφθεί ή πρόκειται να επιληφθούν εξεταστικές επιτροπές, επανέλαβε ο πρόεδρος της παράταξης Αντώνης Σαμαράς. Έχοντας κυρίαρχο στόχο την επανασύνδεση της ηθικής με την πολιτική ο κ. Σαμαράς κατέστησε εκ νέου σαφές, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ελευθεροτυπία», πώς πρώτη η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια. Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως, όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, μετέτρεψε σε «σημαία» του την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας, ενώ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε την ενοχοποίηση του κόμματος ούτε τις προδιαγεγραμμένες και προαναγγελθείσες διώξεις. «Πρώτοι εμείς θέλουμε να λάμψει η αλήθεια και να πληρώσουν όσοι έφταιξαν. Γι αυτό κι εμείς δεν μιλάμε για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, όπως έκανε ως αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ. Δεν προσπαθούμε να παρεμποδίσουμε τη διερεύνηση των σκανδάλων . Διακηρύσσουμε ότι όλα πρέπει να βγουν στο φως» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς (Το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ…» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 2:


Πλήρη κάλυψη στον Κώστα Καραμανλή , αναφορικά με την «σιωπή» στην οποία επιμένει από την εκλογική ήττα μέχρι και σήμερα, παρέχει ο Αντώνης Σαμαράς. «Εκείνος που χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις είναι αυτός που κραύγαζε προεκλογικά «λεφτά υπάρχουν». Ο Καραμανλής ζήτησε έγκαιρα να ληφθούν μέτρα, που αν λαμβάνονταν τότε θα ήταν επαρκή. Οι επικριτές του παίρνουν σήμερα μέτρα πολύ χειρότερα και δεν αποκλείεται να πάρουν ακόμα χειρότερα. Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, άλλο χρειάζεται να δώσουν εξηγήσεις», ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της Ν. Δ. , σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ » του


«ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ» σελ. 13 με τίτλο :


«»Τι ωραίος λαός που είναι οι Έλληνες» »


«Τι ωραίος λαός που είναι οι Έλληνες»! Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου εκστόμιζε την «ιστορική» αυτή φράση, πριν από 25 χρόνια, μετά από πολύωρη διασκέδαση μαζί με την ακολουθία του στο κέντρο όπου τραγουδούσε ο «κουμπάρος» του Τόλης Βοσκόπουλος, σίγουρα είχε συνειδητοποιήσει πλήρως τα όσα έλεγε. Ναι, οι Έλληνες είναι ωραίος λαός. Ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός και η ακολουθία του που γλεντούσαν στο κέντρο , στο οποίο εμφανιζόταν ο αοιδός «πρίγκιπας», που εξέφραζε με τον τρόπο του την δεκαετία του 1980, τη δεκαετία της χειραφέτησης των μικροαστικών μαζών και της ανάδειξής τους σε μεσαία τάξη. Η «μεσαία τάξη» του κρατικού μηχανισμού, που επί 17 χρόνια στη συνέχεια εθελοτυφλούσε μπροστά σε παράνομη συμπεριφορά του δημοφιλούς τραγουδιστή. Και βεβαίως οι άνθρωποι που κατά…παράδοξο τρόπο ήταν οι ίδιοι και πριν από 17 χρόνια – συνεχιστές της εξουσίας της δεκαετίας του 80- που επί των ημερών τους άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» του Τόλη με την εφορία. Δεν είναι γιατί ο λαϊκός τραγουδιστής απέκρυπτε από την εφορία εισοδήματά του και στη συνέχεια δεν κατέβαλε το χρηματικό ποσόν, που του επιβλήθηκε, μαζί με τις προσαυξήσεις. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος είναι σ αυτή τη χώρα. Ούτε γιατί η Τρίτη σύζυγός του δεν ανέλαβε την ευθύνη της τότε και την ανέλαβε τώρα – και ορθά-, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, κατά τη διάρκεια της υπουργίας της. Είναι γιατί το «σύστημα» επεδείκνυε και επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά σε δημόσια πρόσωπα, σε γνωστούς και «κουμπάρους». Αλλά αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά «τι ωραίος λαός» θα είμαστε, καθώς έλεγε και ο αείμνηστος Ανδρέας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: