Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από την 13η σελίδα του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» με τίτλο :


«Αντώνης Σαμαράς – Νίκη υπό αντίξοες συνθήκες»


Γ ια τη νέα νίκη «κάτω από αντίξοες συνθήκες» συνεχάρη τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. επισκέφθηκε τα γραφεία της γαλάζιας νεολαίας χθες το μεσημέρι, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών, όπου η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έκοψε και πάλι το νήμα: «Νικάτε πολλά χρόνια. Φέτος, όμως, νικήσατε κάτω από πολύ αντίξοες και δύσκολες συνθήκες. Έτσι δώσατε και μια απάντηση σ αυτούς που θέλουν την προοπτική της παράταξης να σκοτεινιάζει. Η απάντηση είναι ότι η προοπτική είστε εσείς, είναι η νεολαία. Είμαστε μαζί, είμαστε δίπλα σας. Και εκ μέρους όλων σας συγχαίρω. Και εκ μέρους της παράταξης σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Ήταν μια καταπληκτική επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν. Δ.. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ανέφερε ότι για 25η συνεχόμενη χρονιά «οι ΔΑΠίτες και οι ΔΑΠίτισσες κράτησαν ψηλά τη γαλάζια σημαία».


Από την πρώτη σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Όψιμος ρεαλισμός»


Ορισμένα κυβερνητικά στελέχη αντιμετώπιζαν, προεκλογικώς και αμέσως μετά, την κινεζική επένδυση στον Πειραιά ως προσπάθεια υφαρπαγής του εθνικού πλούτου. Ευτυχώς η πραγματικότητα και οι τεράστιες ανάγκες της χώρας, τους προσγείωσαν. Καλό, είναι, όμως, να θυμηθούμε πόσο παράλογες ήταν οι θέσεις τους στις ποίες οδηγήθηκαν από την προσπάθεια να φανούν αρεστοί σε ορισμένους συνδικαλιστές και καλοπληρωμένες συντεχνίες. Η ζημιά που υπέστη η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες από την ανεύθυνη στάση των πολιτικών διαφόρων παρατάξεων είναι μεγάλη, καθώς δαιμονοποιούσε την επιχειρηματικότητα και έδιωξε κρίσιμες επενδύσεις. Ας ελπίσουμε πως ο όψιμος, αναγκαστικός, ρεαλισμός δεν είναι προσωρινό φαινόμενο.


Από την 1η σελίδα της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :


«Το Στίγμα της «Β – Πιο ήπιο από την κυβέρνηση το ΔΝΤ!» »


Το πρώτο κύμα μέτρων άγριας λιτότητας που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση δεν επιβλήθηκε από το ΔΝΤ , όπως έγινε γνωστό, προ ημερών ,αλλά από την ίδια την κυβέρνηση… του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Ενώ η κυβέρνηση «διαρρέει» με τα εντεταλμένα παπαγαλάκια της ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλει μειώσεις στους μισθούς πέραν του δημοσίου και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, έρχεται το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να απαντήσει και πάλι αρνητικά, σημειώνοντας ότι «δεν χρειάζεται να επιβληθούν περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα» … (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«Κρυμμένος στο…παλάτι ο «τσάρος»»


Σε εξαιρετικά δεινή θέση έχει φέρει τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου η ερώτηση των δέκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη ρύθμιση της Τραπέζης της Ελλάδας που – κατά τους υπογράφοντες βουλευτές- «διευκόλυνε» τους κερδοσκόπους έναντι της Ελλάδας, παρά τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Προχθές, ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στην Γερμανίδα καγκελάριο κ. Μέρκελ, επειδή με πολιτική απόφασή της απαγόρευσε πρακτικές σαν και αυτές που ακολούθησαν η Τράπεζα της Ελλάδος με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Οικονομικών, την ίδια στιγμή που όσοι πλέον μιλούν δημοσίως παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τους χειρισμούς του Γ. Παπακωνσταντίνου…. (το άρθρο συνεχίζεται…)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Ο θυμός της κοινωνίας»


ΜΠορεί το ΠΑΣΟΚ να διατηρεί άνετο δημοσκοπικό προβάδισμα έναντι της Ν. Δ., αλλά το συγκεκριμένο γεγονός από μόνο του έχει πολύ μικρή σημασία. Στην πολιτική άλλωστε, ο χρόνος έχει τους δικούς του ρυθμούς και αυτό οι πρώτοι που δείχνουν να το αντιλαμβάνονται είναι οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως ο Παύλος Γερουλάνος. «Η κοινωνία είναι πάρα πολύ θυμωμένη. Αυτός ο θυμός θα βγει πάνω μας αν δεν δουλέψουμε», λέει με νόημα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. Άδικο σίγουρα δεν έχει αφού κοινή είναι η διαπίστωση ότι τα περιθώρια ανοχής του κόσμου για την κυβέρνηση τελειώνουν. Εάν δεν αλλάξει κάτι, και μάλιστα σύντομα, τότε αυτή η κυβέρνηση, όπως παραδέχεται ο κ. Γερουλάνος, θα τιμωρηθεί πολύ χειρότερα από την προηγούμενη.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :


«!»


Όχι μόνο δεν υπάρχει σάλιο, όπως είπε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά σε καιρούς στεγνούς τα Ταμεία κόβουν και τη βαζελίνη. Βιασμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: