Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8-9 με τίτλο :
« Δώστε εξηγήσεις για την κομπίνα των ομολόγων»
Τ ην πρώτη επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε χθες ο πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τον Γιώργο Παπανδρέου να τοποθετηθεί για το μείζον πολιτικό θέμα που αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες ο Ελεύθερος Τύπος. Η κοινοβουλευτική παρέμβαση του προέδρου της Ν. Δ. αφορά σειρά δημοσιευμάτων του Τύπου της Κυριακής και του Ελεύθερου Τύπου σχετικά με την κερδοσκοπία που αναπτύχθηκε στα ελληνικά ομόλογα με ευθύνες τόσο της κυβέρνησης (υπουργείο Οικονομικών) όσο και της Τραπέζης της Ελλάδος. Η αποκάλυψη προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις ακόμη και στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ χωρίς να έχουν δοθεί μέχρι σήμερα πειστικές απαντήσεις. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή ζητά από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί για τη θέση της κυβέρνησης στο μείζον αυτό θέμα (το άρθρο συνεχίζεται)
Από την 1η σελίδα της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :
«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Θεατρινισμοί»
Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών διακατέχεται από απαισιοδοξία και αβεβαιότητα για το μέλλον. Ο εκνευρισμός και το άγχος είναι πλέον ορατά σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής. Αυτά τα φαινόμενα δεν βοηθούνται από τη συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών οι οποίοι πιστεύουν ότι με θεατρινισμούς και τεχνικές πρόκλησης συμπάθειας θα αντιμετωπίσουν τα σοβαρά θέματα τα οποία διαχειρίζονται. Το ασφαλιστικό π. χ., είναι ένα καυτό θέμα που αφορά όλους. Δεν είναι δυνατόν να προκαλείται σύγχυση και να υπάρχει εσκεμμένα λανθασμένη ενημέρωση για το ποιες αλλαγές θα ψηφισθούν όταν είναι σαφές εξ αρχής τι προβλέπει το μνημόνιο δανεισμού από το ΔΝΤ και την Ε. Ε. Οι χωρίς τέλος διαρροές και οι δραματικές τηλεοπτικές εμφανίσεις δεν συνάδουν με τη σοβαρότητα των περιστάσεων και την ψυχραιμία που απαιτείται απ όλους, και ιδιαίτερα απ όσους χειρίζονται κρίσιμους φακέλους.
Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :
«Άτυπο γκάλοπ για «Καλλικράτη» και εκλογές»
Την άποψη της βάσης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε δήμος και για τον «Καλλικράτη» ζητεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, καλώντας όλα τα μέλη του κόμματος να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο, με προσωπική του επιστολή, την οποία απέστειλε με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής. Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Μαΐου εκλέγονται ο πρόεδροι των νομαρχιακών διοικουσών επιτροπών και οι διοικήσεις των τοπικών οργανώσεων. Πρόκειται μάλιστα για πρώτη φορά που οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ θα αναδειχθούν από τη βάση και όχι από τους επικεφαλής των τοπικών, γι αυτό και ο κ .Σαμαράς ζητεί απ όλα τα μέλη της Ν. Δ. να συμμετάσχουν στη διευρυμένη εκλογική διαδικασία. Παράλληλα επισυνάπτει ένα ερωτηματολόγιο για τα αυτοδιοικητικά ζητήματα, ζητώντας από τα μέλη της Ν. Δ. να το συμπληρώσουν και να το αποστείλουν ταχυδρομικά στη Ρηγίλλης, προκειμένου η γνώμη τους να συνυπολογιστεί στη διαμόρφωση των τελικών αποφάσεων του κόμματος. Τις θέσεις της Ν. Δ. για τον «Καλλικράτη» και την αυτοδιοίκηση θα παρουσιάσει εν τω μεταξύ σήμερα ο κ. Σαμαράς στη Βουλή (το άρθρο συνεχίζεται)
Από την 3η σελίδα του
«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :
«Όσο είναι καιρός…»
Το έργο – ή, μάλλον , το παιχνίδι (για το Ασφαλιστικό με τον θεατρινισμό του Λοβέρδου, εννοεί η εφημερίδα)- το έχουμε ξαναδεί: Τότε που η κυβέρνηση προσπάθησε να πείσει ότι τα μέτρα του Μαρτίου ήταν «υπεραρκετά» και ότι η τρόικα δεν θα ζητούσε περισσότερα, ή , όταν προσπάθησε να πείσει ότι έδωσε σκληρή μάχη για να γλιτώσει τον 13ο και τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Όμως η εποχή που τα επικοινωνιακά παιχνίδια των κυβερνώντων είχαν στόχο τη νοημοσύνη των πολιτών έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα μιλάμε για αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή και το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων. Ας το καταλάβουν επιτέλους αυτό οι «παίκτες» και ας ασχοληθούν με την ουσία της κρίσης και όχι με την επικοινωνιακή διαχείρισή της. Όσο είναι ακόμα καιρός…
Από τη στήλη «ναυτίλος» της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελίδα 10 με τίτλο :
«Μνημόσυνο προβλέπει μνημόνιο;»
Είναι «τρελοί»! Τα σαράντα χρόνια για να πάρει κανείς σύνταξη δεν εξυγιαίνουν τα οικονομικά του ασφαλιστικού μας συστήματος! Απλώς εξαφανίζουν τις συντάξεις. Για τη μεγάλη πλειοψηφία η προοπτική συνταξιοδότησης κατεβαίνει στον Άδη! Είναι φανερό! Οι πολιτικές που εφαρμόζονται πειραματικά στην Ελλάδα, με στόχο να γενικευθούν ύστερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στόχο δεν έχουν μόνον τη δημοσιονομική ανάταξη έστω με μια δεξιά ανακατανομή του πλούτου, αλλά κυρίως την εξάρθρωση της εργασίας, την υποβάθμισή της σε σκλαβιά. Είναι «τρελοί»; Ποιος θα πάρει σύνταξη αν σπουδάζει και μπει στην αγορά εργασίας στα 32 του ή στα 35 του; Ποιος θα πάρει σύνταξη αν στον εργασιακό του βίο μείνει άνεργος για κάποιο διάστημα ή υποστεί την ευελιξία της ανασφάλιστης εργασίας για λίγο ή πολύ; Είναι «τρελοί»;.. ( συνεχίζεται…)
Τετάρτη 26 Μαΐου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου