Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ανησυχητική αύξηση εισαγωγών αγελαδινού και πρόβειου γάλακτος

Ερώτηση προς την ηγεσία του ΥπΑΑΤ σχετικά με την ανησυχητική αύξηση των εισαγωγών αγελαδινού και πρόβειου γάλακτος κατέθεσε ο τομεάρχης αγροτικής ανάπτυξης της Ν.Δ. βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης.


Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι εισαγωγές σε αγελαδινό γάλα το 1ο δίμηνο του 2010 αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009 ενώ οι εισαγωγές στο πρόβειο γάλα για το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 120% περίπου.


Όπως δήλωσε ο τομεάρχης της Ν.Δ. η κυβέρνηση παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες της για στήριξη της εγχώριας παραγωγής και των Ελλήνων γεωργών και κτηνοτρόφων στην πράξη συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο σε όφελος των εισαγωγών και εις βάρος των Ελλήνων παραγωγών.


Τη στιγμή που η χώρα έχει μοναδική ευκαιρία να κατακτήσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς του λευκού τυριού στην Ε.Ε. προωθώντας τη ΦΕΤΑ ώστε να αυξηθεί και η εγχώρια παραγωγή και τα οφέλη για τους παραγωγούς, τυροκόμους και την οικονομία μας, η κυβέρνηση λόγω έλλειψης σχεδίου και οράματος για την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία παρακολουθεί άνευρη και άτολμη τη συρρίκνωση της ελληνικής παραγωγής και την αύξηση των εισαγωγών γάλακτος στη χώρα.


Καλούμε την κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα καυτά και ουσιώδη προβλήματα των αγροτών και να μην αναλώνει πολύτιμο χρόνο και ενέργεια σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και εξαγγελίες που επιδεινώνουν τα προβλήματα και οδηγούν σε απώλεια και απαξίωση συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουμε ως χώρα στην αγροτική μας οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: