Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυ-βέρνησης, της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η κυβέρνηση αδυνα-τεί να αξιοποιήσει τη συναίνεση που της προσφέρεται. Αυτό το απέδειξε και σήμερα, επιλέγοντας να α-γνοήσει και να περιφρονήσει την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, οι οποίες ανέμεναν τη συνέχιση της διαβούλευ-σης με τον υπουργό Εσωτερικών για το σχέδιο "Καλλικράτης". Και με την κατάθεση του σημερινού νομο-σχεδίου ο υπουργός Εσωτερικών εξακολουθεί να μην απαντά στα κρίσιμα θέματα που έχει θέσει όλες αυ-τές τις μέρες η Νέα Δημοκρατία:



- Πώς προκύπτει η εξοικονόμηση δαπάνης ύψους τουλάχιστον 1,8 δις ευρώ από τη μείωση των περίπου 6.000 Ν.Π.Δ.Δ. και επιχειρήσεων των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού σε 2.000, αλλά και τον περιορισμό του αριθ-μού των μελών των δημοτικών και νομαρχιακών συμβουλίων κλπ., για την οποία δεσμεύθηκε στους ελε-γκτές του Δ.Ν.Τ.; Γιατί με την φαεινή πρωτοβουλία της κυβέρνησης για ένταξη της Διοικητικής Μεταρ-ρύθμισης της Χώρας στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης φθάσαμε να αποφασίζουμε για τη δι-οικητική δομή της Χώρας στη βάση αριθμών και μάλιστα ανακριβών.


- Πού είναι η διαβούλευση και η "συνδιαμόρφωση" με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός για το χωροταξικό και τα θεσμικά ζητήματα; Ο "Καλλικράτης" παραβιάζει όλες τις βασικές κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει η ΚΕΔΚΕ και η ΕΝΑΕ και προχωρεί σε επικίνδυνους μεταρρυθμιστικούς πειραματισμούς, χωρίς προηγούμενη κοστολόγηση των αρμοδιοτήτων των Δήμων και των Περιφερειών, χωρίς επαρκείς πόρους και χωρίς συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο Στήριξης.


Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να αποδεχθεί τίποτα λιγότερο από μια μεταρρύθμιση που να έχει τουλάχι-στον τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να είναι βιώσιμη και λειτουργική για τον πολίτη, όχι απλώς μια με-ταρρύθμιση με τη σφραγίδα του Δ.Ν.Τ. Γι' αυτό και απορρίπτει αυτόν τον "Καλλικράτη", δεσμευόμενη ότι θα επιμείνει προς την κατεύθυνση του σχεδιασμού και της εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης, ριζικής και καλά προετοιμασμένης διοικητικής μεταρρύθμισης, που να ανταποκρίνεται στο όραμα του πολίτη και να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες των κυβερνώντων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: