Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8 με τίτλο :


«Έκθετος ο Παπακωνσταντίνου για την κομπίνα με τα ομόλογα»


Μ είζον πολιτικό θέμα με ραγδαίες και απρόβλεπτες προεκτάσεις δημιουργεί η κατάθεση ερώτησης στη Βουλή από δέκα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με επικεφαλής την πρώην υπουργό Βάσω Παπανδρέου για την πρωτοφανή σκανδαλώδη ρύθμιση, η οποία διευκόλυνε τους κερδοσκόπους να απαξιώσουν τα ελληνικά ομόλογα και να οδηγήσουν τη χώρα μας στο χείλος του γκρεμού, όπως αποκάλυψε πρώτος ο Ελεύθερος Τύπος. Την ώρα που ο πρωθυπουργός κήρυσσε διεθνή σταυροφορία κατά την κερδοσκόπων, η Τράπεζα της Ελλάδος και το υπ. Οικονομικών επέτρεπαν στους «σορτάκηδες», να στοιχηματίζουν κατά των ελληνικών τίτλων και, εάν έχαναν, απλά να ακυρώσουν το ποντάρισμα! Η δε απόφαση της ΤτΕ να κλείσει κατόπιν εορτής την «κερκόπορτα» της αισχροκέρδειας – αντιλαμβανόμενη τις διαστάσεις του σκανδάλου, είχε ως αποτέλεσμα να εξοργιστούν οι αποθρασυσμένοι κερδοσκόποι , να μποϋκοτάρουν τις συναλλαγές και να την αναγκάσουν να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ ξένων και εγχώριων βασικών διαπραγματευτών, κατακερματίζοντας ουσιαστικά την αγορά και γυρνώντας πολλά χρόνια πίσω το καθεστώς διαπραγμάτευσης. Εντός μερικών ωρών, η τεράστια αγορά ελληνικών ομολόγων ουσιαστικά καταλύθηκε, καθώς τα spreads ξεπέρασαν ακόμη και τις 1.000 μονάδες χωρίς να γίνεται σχεδόν καμία συναλλαγή και η χώρα μας αναγκάστηκε εσπευσμένα να καταφύγει στη μέγγενη του ΔΝΤ, επιβάλλοντας πρωτοφανή επώδυνα και επαχθή μέτρα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών (το άρθρο συνεχίζεται )


Από τη στήλη «ναυτίλος» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 10:


Είναι αδιόρθωτοι! Βγήκαν προχθές και χθες στο κλαρί οι Πασόκιοι υπουργοί, απ τον κ. Καστανίδη έως και τον κ. Ρέππα να επαινέσουν την κυρία Γκερέκου για την ευθιξία της να παραιτηθεί. (Καθ’ οίον τρόπον επαινούσαν άλλοτε την ευθιξία Βερελή, Μαντέλη και άλλων). Μάλιστα, αν η χώρα δεν ήταν σε κρίση, αν το πολιτικό σύστημα του δικομματισμού δεν ήταν υπό γενική αμφισβήτηση, οι εν λόγω υπουργοί και άλλοι ίδιοι θα ανακήρυσσαν την κυρία Γκερέκου Αγία Θλιμμένη Παναγία της Ευαισθησίας εν Λούρδη. Δεν ντρέπονται; Δεν ήξερε η κυρία Γκερέκου τα του οίκου της όταν ποιούσε την νήσσαν ενώπιον του δήμου; Τι υποκρισίες είναι αυτές; Η κυρία Γκερέκου όχι μόνον έπρεπε να ξωπεταχθεί από Υπουργός, αλλά να παραιτηθεί κι από βουλευτής! Διότι τώρα η κυρία Ευαίσθητη, ως βουλευτής, θα συνεχίσει να υπερψηφίζει περικοπές μισθών και εισοδημάτων των άλλων. Με ποιο κύρος; Ποιο ηθικό έρμα; Ποια έξωθεν καλή μαρτυρία; Ή μήπως αυτές οι λέξεις είναι άγνωστες για τους Πασόκιους; Είναι! (το άρθρο του Στάθη, συνεχίζεται….)


Από τη στήλη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 14 με τίτλο :


«ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 25 χρόνια νίκες»


Στην κορυφή μαζί με την αποχή , η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ! Για 25η συνεχή χρονιά θριαμβεύτρια των φοιτητικών εκλογών. Η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είναι ο πρώτος συνδικαλιστικός φορέας του κόμματος που καταφέρνει και κερδίζει στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ δείχνει το δρόμο! …. Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ πανηγύρισε την 25η συνεχή νίκη στη θρυλική ιστορία της , η ΠΑΣΠ έσκισε τα παραβάν και τα πέταξε από το παράθυρο! Το είδαμε και αυτό, χθες, στην ΑΣΟΕΕ, όπου μέλη της φοιτητικής παράταξης, η οποία πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα, έχασαν κάθε ίχνος ψυχραιμίας, στην προσπάθειά τους να… ελέγξουν την εκλογική διαδικασία. Ήθελαν εκλογές χωρίς παραβάν και απομονώθηκαν από τους εκπροσώπους των άλλων φοιτητικών παρατάξεων. ( Το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του


«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 11με τίτλο :


«Θα βγει λαβράκι;»


ΜΙα δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τον Σ. Ξυνίδη στην επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Μέλη του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ σκοπεύουν να του ζητήσουν τον λογαριασμό για τον αν έχει γίνει πράξη η πρόβλεψη του καταστατικού για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» όλων όσοι επελέγησαν σε κρατικές θέσεις. Λέτε να βγει κανένα λαβράκι; Λέτε να ξέρουν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου κάτι περισσότερο ή κάτι…συγκεκριμένο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: