Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

"Είναι τουλάχιστον ατυχής η προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Πολιτισμού να εκμεταλλευθεί επι-κοινωνιακά την ολοκλήρωση μέρους των μεγάλων προγραμμάτων αποκατάστασης στον Παρθενώνα και τα Προπύλαια, διοργανώνοντας, μάλιστα, πολιτικές φιέστες", δήλωσε χθες ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Δαβάκης και τίνισε: "Για την αποκατάσταση της αλήθειας, για το θέμα αυτό, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:



-Είναι ευτυχές το γεγονός της ολοκλήρωσης των συγκεκριμένων ενοτήτων από τα έργα της Ακρόπολης, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτά θα συνεχιστούν σε πολλά άλλα μέρη των μνημείων για αρκετά χρόνια ακό-μη. Άρα, η προβολή τους, στο ενδιάμεσο αυτό στάδιο, θυμίζει παλαιότερες πρακτικές κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που εγκαινίαζαν μεμονωμένα κομμάτια της Εθνικής Οδού ή σήραγγες και γέφυρες ημιτελείς, χω-ρίς οδούς πρόσβασης.


-Η ολοκλήρωση των έργων, που προβάλλεται σήμερα, έγινε σε συντριπτικά μεγάλο ποσοστό στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Η χρηματοδότησή τους έγινε από Κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ, το οποίο υλοποίησαν υποδειγματικά οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Πολιτισμού την περίοδο 2004-2009. Γι' αυτό υπάρχει ορατό αποτέλεσμα.


-Θα ήταν σκόπιμο η κυβέρνηση, όταν θα έχει ολοκληρώσει ανάλογου μεγέθους ενότητες, επί των ημερών της ή καλύτερα όταν θα έχει περατωθεί το σύνολο των έργων, να προβεί στις ανάλογες επικοινωνιακές ενέργειες.


Σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο χώρο της Ακρόπολης, με τις έντονες διαμαρτυρίες συμβασιούχων, με αποδέκτη τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω πρό-βλημα, όχι μόνο δεν έχει αντιμετωπιστεί, αλλά -το τελευταίο χρονικό διάστημα- έχει επιδεινωθεί. Γεγονότα όπως προσλήψεις νέων συμβασιούχων, ενώ εκκρεμούν οι προσλήψεις μονίμων, επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, καθιστούν βάσιμες τις διαμαρτυρίες τους. Καλούμε τον υπουργό να ασχοληθεί, επιτέλους, σοβαρά με το θέμα των συμβασιούχων και να μην το παραπέμπει στις Ελληνικές καλένδες, δημιουργώντας νέα στρατιά συμβασιούχων για την εξυπηρέτηση ημετέρων."

Δεν υπάρχουν σχόλια: