Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΟΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «Radar» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 16 με τίτλο :


«Κρίση δανεισμού με κυβερνητική ευθύνη»


Μ ε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή συζήτηση στη Βουλή της πρώτης επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τον Γιώργο Παπανδρέου να τοποθετηθεί στο μείζον πολιτικό θέμα των διευκολύνσεων που παρείχαν η Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών στους διεθνείς κερδοσκόπους να απαξιώσουν τα ελληνικά ομόλογα, όπως αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος. Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Σαμαράς, « το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, όχι μόνο από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από πλευράς βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα δημοσιεύματα στον Τύπο, σχετικά με την οργάνωση της άμυνας της χώρας εναντίον των κερδοσκοπικών επιθέσεων που σημειώθηκαν από τον Νοέμβριο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2010, που οδήγησαν πρακτικά σε αδυναμία δανεισμού»… και προσθέτει: «Ασκείται δριμύτατη κριτική στην Τράπεζα της Ελλάδος για παραλείψεις και πράξεις αντιστοίχως, που οδήγησαν σε αλλαγή των διαδικασιών διακανονισμού των συναλλαγών για τα ελληνικά ομόλογα. Μια αλλαγή που προκάλεσε μεγάλα περιθώρια υποτιμητικής κερδοσκοπίας και χειραγώγησης σε βάρος τους. Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. πρωθυπουργός για τη θέση της κυβέρνησης επί του σοβαρότατου αυτού θέματος».. ( το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :


«Για σκουπίδια;»


Κύριε Πρωθυπουργέ, Δεν σας πειράζει αν οι εισερχόμενες κλήσεις στο τηλέφωνό σας είχαν αποδεδειγμένως μπλοκαριστεί, για οποιουδήποτε λόγους, μέσω του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας – Γερμανίας; Αν ναι, τι κάνετε; Αν όχι, συντάσσεστε με την άποψη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ ότι το θέμα – ή μήπως και το τηλέφωνό σας- είναι για τα σκουπίδια;


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«Αρνητικά»


Κακώς εξοργίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επειδή οι πιο στενοί του συνεργάτες ομολόγησαν ότι εισέπρατταν εκατομμύρια μάρκα από τη Siemens. Κανονικά, θα έπρεπε να τηλεφωνήσει στον Γιώργο Παπανδρέου και να του πει το εξής: «Να που πήγαν τα λεφτά». Διότι το μεγάλο φαγοπότι έγινε επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ. Και όχι επί των ημερών της Ν. Δ. που δεν υπήρχαν τόσα λεφτά να διαχειριστεί ως κυβέρνηση.


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Άδειο καλάθι»


«Θέλω να δούμε το καλάθι της νοικοκυράς, που αφορά πολύ περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα, να δούμε τι κινήσεις μπορούμε να κάνουμε», είπε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Είναι παρήγορο ότι η κυβέρνηση αποφάσισε, επτά μήνες μετά τις εκλογές , να …δει το καλάθι της νοικοκυράς, αλλά δεν είναι διόλου παρήγορο ότι ούτε χθες γίναμε σοφότεροι για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί η ακρίβεια και η κερδοσκοπία των καρτέλ. Μέτρα ακούμε, αλλά μέτρα δεν βλέπουμε. Και όσο δεν βλέπουμε μέτρα, τόσο το καλάθι της νοικοκυράς θα αδειάζει…


Από τη στήλη «Εργασία» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» σελ. 10 με τίτλο :


«Πετάει το γάντι στην κοινωνία ο Πρωθυπουργός»


Το «πράσινο φως» για την ανατροπή ακόμη και στοιχειωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια του χθεσινού, άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου με θέμα τον ανταγωνισμό, τις τιμές , τις αποκρατικοποιήσεις και τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής. Οι μάσκες έπεσαν οριστικά, η απάντηση στο δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» που είχε θέσει η Κυβέρνηση κλίνει προς το…δεύτερο και ενώ η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, ο Πρωθυπουργός της πέταξε το γάντι……… Ο πρωθυπουργός δεν άφησε κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, επισημαίνοντας ότι η φθηνή εργασία και οι μειωμένες συντάξεις «μπορεί να είναι ένα αναγκαίο, έκτακτο μέτρο εξισορρόπησης σε περίοδο κρίσης και ιδιαίτερα όταν υπάρχει ένα πρόβλημα όπως αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα»…. ( το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΕΛΛΑΔΑ» των


«ΝΕΩΝ» σελ. 3 με τίτλο :


«Ναι, τα πήρα!»


Άφωνους άφησε χτες τους βουλευτές της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Ζίμενς ο πρώην υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης παραδεχόμενος ότι το 1998 και το 2000 έλαβε από τη Ζίμενς συνολικά 425.000 μάρκα ως χορηγία για την υποψηφιότητά του στη Β΄ Αθηνών, αλλά και επειδή είχε στηρίξει τις συμφωνίες της εταιρείας με τον ΟΤΕ. Σύμφωνα μάλιστα με βουλευτές που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Ζίμενς, ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι μια λογική αμοιβή για έναν υπουργό είναι του ύψους των δέκα εκατομμυρίων μάρκων! Υπενθυμίζεται ότι το 1997 ο Τ. Μαντέλης ως αρμόδιος υπουργός είχε υπογράψει τις προγραμματικές συμβάσεις του ΟΤΕ με τη γερμανική εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: